Nedavna ubistva koja su potresla Kragujevac-NIKO NE ZNA MOTIV TRAGEDIJA!

 

Za samo nekoliko dana u Kragujevcu su se dogodila dva ubistva i samoubistvo. U naselju Kozujevo Jordan A. (63) ubio je suprugu Dragicu (56) i sebi prerezao grkljan. Nekoliko dana kasnije u selu Cerovac Predrag L. (57) ubio je sekirom svoju maćehu Miloranku (72)

Ono što je zajedničko ovim tragedijama jeste činjenica da se ne zna šta je bio okidač.

Supružnici Jordan A. (63) i Dragica A. (56) pronađeni su mrtvi u porodičnoj kući u naselju Kozujevo u Kragujevcu. Sumnja se da je Jordan svoju suprugu Dragicu ubio sa tri uboda nožem u grudi , a nakon toga izvršio samoubistvo-tako što je sebi prerezao grkljan. Komšije kažu da su i očekivale ovu tragediju.

ulica u Kozujevu

Nesrećna žena je u nekoliko navrata prijavljivala Jordana za nasilje u porodici i policija ga je hapsila ukupno 18 puta.

-Tukao ju je često. Maltretirao i nju i dvojicu sinova. Jedan sin se odselio u Erdeč. Jordan je imao probleme i sa nekoliko komšija, izgubio je sudske sporove-pričaju stanovnici u ulici Borivoja Agatunovića gde se tragedija i dogodila.

Svoju preku narad Jordan je pokazivao na svakom mestu. Dragicu je tukao u dvorištu naočigled prolaznika, a neposredno pre tragedije posvađao se sa rođenom snajom koja je otišla iz kuće. Za njom je otišao i mlađi Jordanov sin.

Zanimljivo je da je Dragica  dan pre tragedije viđena kako sama kako ide kod rođaka, iako se retko kretala bez supruga. Da li je to bio povod za svađu koja je okončana tragedijom- nikada se neće saznati.

– Dragicu je tukao nemilosrdno. Poslednjih mesec dana gotovo svakodnevno. Policija ga je hapsila, ali je puštan na slobodu jer je povlačila izjave – kažu naši sagovornici.

Pokojni supružnici su nekada radili u „Zastavi“.

Jordan i Dragica A.

Inače, štampa je objavila da se  pre nekoliko godina rođeni brat Jordanov, Slavoljub Aksentijević razneo se bombom u rodnoj kući u Lešku na Kosmetu. Aktivirao je bombu i legao na nju.

UBIO MAĆEHU

U selu Cerovac kod Kragujevca Nebojša Lakić (57) ubio je sekirom svoju maćehu Miloranku Lakić (72). Motiv ubistva je nepoznat, ali je činjenica da je Lakić psihijatrijski bolesnik i da je lečen u specijaliziranim ustanovama. Nije bilo prijava za zlostavljanje, niti bilo kakvih drugih a komšije u ovom retko naseljenom delu sela kažu da porodica nikada nije imala problema. Na licu mesta ogromna kuća bila je pusta, na nekoliko ulaza nije bilo tragova da se samo par sati ranije tu dogodilo ubistvo. Veliko dvorište je sređeno i okošeno.

Mesto ubistva u Cerovcu

Prema rečima komšije Krste Rajkovića koji se jedino družio sa Lakićima kaže da nikada nije bilo svađe, niti problema u porodičnim odnosima.

– On je peške otišao do grada i lupao na vrata bivše žene koja sa decom živi u stanu. Ona je pozvala policiju i on je otišao. Ujutru me je zvala kćerka koja se druži za Lakićevom bivšom ženom da ode i proveri da li je sve u redu. Kada nikoga nije mogla da dobije zvali su mene, obišao sam kuću, ali vidite da sve izgleda normalno. Malo kasnije je došla policija koja je zatekla mrtvu ženu. Njega su uhapsili ubrzo posle toga- priča potreseni Rajković. I njemu se stalno Nebojša našao da pomogne, bili su dobre kompije.

Krsto Rajkovic

A da se dogodila tragedija čudi se i komšinica Danijela Vukadinović. Ona je od ove porodice kupila plac sa malom kućom do puta i jedina je preostala naseljena u ovom zaseoku. Kaže da je Nebojša pomagao maćehi i da su se savršeno slagali. Otac mu je umro pre oko godinu i po dana. Prošle nedelje predao je papire za Biro i pričao da hoće da se zaposli u ovdašnjem “Samsungu”.

-Nedavno smo se ja i pokojna Miloranka vratile iz grada autobusom, došao je do stanice da ponese torbe. Niko nije ni slutio da će doći do tragedije- kaže Danijela.

Inače, Lakić je bivši radnik vojne fabrike. Razveden je i ima dvoje dece. Njegova porodoica se u Cerovac doselila iz naselja Aerdrom. Nije imao krivični dosije niti problema sa zakonom.

 

Antrfile

LAKIĆ KRENUO DA UBIJE SUPRUGU?

Nakon što je ubio Miloranku, Lakić se peške uputio kao Aerdromu, gde mu bivša supruga živi sa decom. Lupao je na vrata i pokušavao da uđe. Žena je pozvala policiju koja se stvorila za nekoliko minuta.

-Kada je video da dolazi policija pod intervencijom pobegao je kroz spoljašni izlaz. Žena je pričala da ju je samo dolazak policije spasio. Odatle je otišao kod poznanika čija je kuća kod “Paligorića”. Njemu je priznao da je ubio maćehu. Uplašeni čovek je odmah pozvao bivšu suprugu i upozorio je da se skloni- kaže naš izvor. Posle toga policija je ušla u kuću u Cerovcu i zatekla krvavo telo maćehe.

Lakić je otišao na prijavnicu MUP-a i tražio da se vdi sa policajcem koji drži reon u njegovom selu. Odmah je uhapšen. Sud mu je odredio pritvor do 30 dana. Priznao je ubistvo

 

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.