Šumadija i Kragujevac pobedili koronu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

 

Prema poslednjim rezultatima Instituta za javno zdravlje u Kragujevcu do sada je putem briseva , uzorkovano: 6330 pacijenata. Rezultati iz Kovid laboratorije „Kraguj“ Instituta za javno zdravlje Kragujevac i Nacionalne laboratorije u Batajnici, govore da u poslednjih petnaestak dana nema pozitivnih pacijenata iz Šumadijskog okruga.

Tako da bi presek stanja ukratko izgledao ovako:

* Ukupno pozitivnih pacijenata po opštinama Šumadijskog okruga na osnovu uzorkovanih i odrađenih briseva:

– Kragujevac: 69 pacijenata
– Aranđelovac: 15 pacijenata
– Topola: 6 pacijenta
–  Rača: 5 pacijenata
–  Batočina: 2 pacijenta

* Ukupno pozitivnih u Šumadijskom okrugu na osnovu briseva: 97 pacijenata.

* Kućna izolacija, ukupno od početka do danas: 2174.

* Kućna izolacija, po opštinama, trenutno ima devetoro pacijenata, osmoro u Topoli i jedan u Kragujevcu dok u Aranđelovcu, Batočini, Lapovu, Kniću, I Rači nema obolelih.

* Broj hospitalizovanih pacijenata u KC “Kragujevac” je sedmoro, dok se dvoje nalazi na respiratorima.

“Što se tiče Šumadijskog okruga, korona je pala, a da bi tako i ostalo, potrebno je da budemo disciplinovani i poštujemo sve preporuke koje smo naučili i tako je dokrajčili. Kao što smo rekli: Znanje znači i ponašanje … a to opet vodi ka osmesima i unutrašnjem miru”- kaže Dragan Vasiljević ,direktor Instituta za javno zdravlje.

Preporuke su da se u zatvorenom prostoru nose maske, rukavice i česta dezinfekcija ruku sa alkoholom i distanca od dva metra. Slično se treba ponašati i na otvorenom prostoru dok stručnjaci preporučuju da se rukama ne pipaju lice, oči i nos dok se ne dezinfikuju ruke.

ucentar.rs

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar