KOMENTAR Izbori u Kragujevcu-veća ponuda od potražnje!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Ako se u nečemu možemo jedino složiti oko izbora u Kragujevcu jeste činjenica da oni nikada neće biti (ne)izvesniji u svom postizbornom toku

Po sadašnjim istraživanjima agencijama, koje imaju pune ruke posla, pet lista izvesno je- prelazi izborni cenzus.

To daje šahovske mogućnosti za kombinatoriku kako će izgledati buduća vlast u Kragujevcu.

Okosnica oko sadašnje koalicije u Republičkom parlamentu, koja bi uz podršku manjih stranaka i pokreta imala stabilnu većinu za četvorogodišnji mandat u Skupštini grada-ima ponajviše šansi da bude pobednik u budućim događanjima.

Večitim čaršijskim “analitičarima” do izbora dato je mašti na volju… A tada je i nemoguće-moguće! I obrnuto.

Nesporno je međutim da će izbore u Kragujevcu odlučiti javna podrška Aleksandra Vučića, predsednika Srbije.

Rejting u ovim i ovakvim izborima lidera SNS je neprikosnoven i otuda ne čudi da se gotovo svi otimaju o njegovu podršku- plasirajući (dez)informacije o već postignutim dogovorima.

Zanemarivši zdravu logiku da su ovi izbori krucijalni u postavljanju temelja za buduće predsedničke izbore 2022. godine, i da saniranje trenutne političke nestabilnosti jeste prioritet Aleksandra Vučića i SNS, lobisti, finansijeri i supartijci Veroljuba Stevanovića unazad nekoliko meseci  besomučno su propagirali da “Verko ima dogovor sa Vučićem da preuzme Kragujevac” i stvar kao da je bila gotova!

Međutim, izbor Beograda i vrha stranke da Nikola Dašić, bivši oficir i sadašnji važan ekonomski strateg u Narodnoj banci Srbije bude nosilac liste i kandidat SNS za gradonačelnika izazvao je predizborni zemljotres u Kragujevcu.

N Dasic Izbor vrha stranke

 

Kao sa svakim zemljotresom i dalje se smiruje tlo, ali sve ide ka tome da će u centralnom gradu Šumadije biti veća ponuda od potražnje. U situaciji kada se razobliči laž da nikakvih dogovora nije bilo- akcije padaju na političkoj berzi i doći ćemo do konstalacije već postojećih odnosa u kome se imena partija sa sadašnje republičke koalicije neće mnogo promeniti ni u gradskom parlamentu. Živi bili, pa videli!

ucentar.rs

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar