Poslednja sednica Skupštine grada u ovom sazivu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Poslednja 32. redovna sednica Skupštine grada u ovom sazivu zakazana za 10.jun, tačno četiri godine kasnije od kada je i formirana. Održane su ukupno 44 sednice

 

Odbornicimi Skupštine grada verifikovaće odluke donete u vreme vanrednog stanja. Među nekoliko tačaka naći će se i predlog o izmeni i dopunama Odluke o osnivanju JKP „Šumadija Kragujevac“,  prema kojem bi javno komunalnog preduzeća proširilo svoje nadležnosti u održavanje ulične rasvete, organizovanje gradskog i prigradskog prevoza putnika kao i prevoza invalidnih lica specijalizovanim kombi vozilom. Jedna od najvađnijih tema biće svakako izveštaj završnog računa grada Kragujevca za 2019. godinu.

Broji poslednje dane kao gradonačelnik Radomir Nikolic

Pred odbornicima će se naći predlog izmene odluke o osnivanju „Apoteke Kragujevac“, a važna odluke tiče se izmene odluke o osnivanju Centra za socijalni rad gde se na precizniji način definišu odnosi između Centra i grada kao osnivača.

Pored toga odbornici će glasati za predlog zaključka o davanju saglasnosti na odluke Nadzornog odbora JKP Šumadija o realizaciji kratkoročnog kredita radi isplate PDV-a za mašine koje je ovo preduzeće kupilo, dopunu Odluke o naknadama za korišćenje puteva na teritoriji grada koja se odnosi na definisanje reklamnog prostora ili postavljanja bilborda pored javnog puta.

Pored predloga akata iz oblasti izbora, imenovanja, postavljenja i razrešenja, na 32. redovnoj sednici, odbornici gradskog parlamenta razmatraće i predloge zaključaka o prihvatanju izveštaja o radu i poslovanju za 2019. godinu ustanova kulture čiji je osnivač grad, ustanova iz oblasti socijale, zdravstva, obrazovanja, GTO Kragujevac kao i usvajanje njihovih godišnjih programa poslovanja i rada za 2020.godinu.

Ako se usvoji predlog ovogodišnja dodela Đurđevdanske nagrade održače se 28. avgusta u okviru Gospojinskih svečanosti.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar