KAPITALNE INVESTICIJE U KRAGUJEVCU

 

Za obnavljanje kolovoza Lepeničkog bulevara, koji je dug preko dva kilometra, od hale Jezero do naselja Palilula i Šest topola, Javno preduzeće Putevi Srbije izdvojilo je 54,5 miliona dinara.
Radove izvodi kragujevačko Preduzeće za puteve.
Gradonačelnik Kragujevca Radomior Nikolić, pored ove, upoznao je premijerku i sa ostalim kapitalnim investicijama koje će u Kragujevcu biti realizovane u narednom periodu.

Važne kapitalne investicije u Kragujevcu će u narednom periodu obezbediti bolji kvalitet života građana. Kragujevčani će dobiti Palatu pravde, sekundarni Data centar, novu autobusku stanicu, podzemnu garažu u centru grada, a biće rekonstruisan i sistem daljinskog grejanja.
Iz upotrebe će biti izbačen ugalj, a Kragujevčani će se ubuduće grejati na gas.
Potpuno će biti obnovljena gradska dvorana „Šumadija“, ali i stadion „Čika Dača“.
Plato gradske pijace u centru grada i objekat Gradske tržnice koji je spomenik kulture od posebnog značaja potpuno će promeniti izgled.
Najavljeno je i da će Kragujevac dobiti novi Klinički centar, a jedan od važnih projekata za grad i region je Gružanski koridor.

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić je podsetio da je Vlada Republike Srbije u predhodnom periodu izdvojila pola milijarde evra za investicije na području grada koje će, kako tvrdi, Kragujevčani u narednom periodu tek prepoznat Katarina Mirović-RTK

 

 

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.