Ekskluzivno: Uhapšen Mali Kića osumnjičen da je pucao na “Volpeovce”!

 

 

Osumnjičeni Andrija Jevremović (25) da je ranio jednog od vođa “Volpeovaca” Nikolu Prokića predao se policiji koja mu je bila na tragu. Određen pritvor do 30 dana. Na sudu rekao da nema veze sa slučajem

 

Sumnja se da je Jevremović, poznat pod nadimkom Mali Kića, 02 aprila ove godine u naselju Aerodrom pokušao da ubije Prokića pošto je pucao na njega pištoljem iz automobila BMW. Prokić je lakše ranjen a posle pucnjave Jevremović se udaljio u nepoznatom pravcu.

Posle hapšenja sudija za prethodni postupak odredio mu je pritvor do 30 dana. Inače, kako nezvanično saznajemo iz izvora bliskoj istrazi upucani Prokić odbio je u policiji da identifikuje Andriju Jevremovića kao napadača.

Ubijeni Radoš Joksimović

Policija kao povod za pucnjavu, kako saznajemo, vidi u sumnji Jevremovića i njegovih drugova da su “Volpeovci” umešani u ubistvo boksera Radoša Joksimovića (28). Joksimovića je u restoranu “Neptun” u septembru pretprošle godine ubio Aleksa Miloradović (22), koji je priznao ubistvo i čije suđenje je u toku.Od tog trenutka počela je sumnja Radoševih prijatelja da je Miloradović imao logistiku kriminalaca okupljenih oko kriminalne grupe “Volpe”, da su mu oni nabavili pištolj i skuter kojim je došao do terase restorana gde je Joksimović sedeo sa prijateljima. Od tog ubistva stvari se ne smiruju na kragujevačkoj ulici.

Na “volpeovce” je isprva pucano na raskrsnici kod “Elektrošumadije” u oktobru prošle godine. Tada je na meti bio Božidar B. (30), na koga je pucano iz džipa dok se nalazio u automobilu “smart”.

Inače, Mali Kića i ubijeni Radoš Joksimović, bili su nerazdvojni prijatelji odrasli u naselju Aerodrom. U znak poštovanja prema ubijenom prijatelju preko celih leđa istetovirao je lik svog prijatelja, što se vidi na video snimku sa njegovog FB profila.

I sam Jevremović trenira boks, a slovi za opasnog i srčanog momka. Za njega se  vezuju i poruke koje su Radošu poslate neposredno pre ubistva u kome ga upozorava “da mu se sprema pucnjava i da je to čuo u kladionici koju je ubica Miloradović posećivao”.

“E kada bi se tako ubijalo”-odgovorio mu je Radoš na upozorenja koja, ispostaviće se nisu bila neutemeljena jer je samo posle nekoliko dana ubijen.

Sve u svemu, istraga policije o pucnjavi zbog koje je Jevremović uhapšen bazira se na svedočenju očevidaca i inspektori veruju da imaju “čvrst slučaj”. Jevremović se branio ćutanjem, a neformalno je u zgradi policije rekao „da ne zna o čemu se radi i zašto je priveden“. Pred sudom je rekao da „nema veze sa pucnjavom“. Istraga je u toku,

ucentar.rs Foto: Printscreen/ Facebook

Tajna grafita na Sudu?

Policija sumnja i da je skandalozni natpis na zgradi kragujevačkog Osnovnog suda, čiji je predsednik Zoran Ilić, napisan upravo od strane Radoševih prijatelja. Natpis “DOO Sud Kragujevac supružnici Vilotijević sponzori Boža i Proka” ekspresno je prekrečen. Ovdašnji advokat Dušan Vilotijević, čija je žena sudija u Višem sudu i bivši kolega predsednika Osnovnog suda Zorana Ilića zastupa veliki broj pripadnika kriminalnih grupa. U Kragujevcu se godinama govori o ekspresnom napuštanju sudnica kriminalaca koji su sumničeni za iznude, prebijanja i druga krivična dela, a kako saznajemo nezvanično branio je i “volpeovce” upravo Božidara Božovića- Božu i Nikolu Prokića- Proku pre nekoliko dana na sudu u Aranđelovcu kada su bili osumnjičeni za iznudu.

Ko su “Volpeovci”

Šira srpska javnost za kriminalnu grupu “volpeovci” čula je posle kasapljenja boksera Jovice Lešnjaka (25) iz Kragujevca. Posle tuče u istoimenoj diskoteci Lešnjak je iskasapljen kada ga je držalo desetak pripadanika

jezive povrede J.L

obezbeđenja. Nekoliko dana kasnije policija je uhapsila između ostalih i Božidara B. pod sumnjom da je učestvovao u jezivom kasapljenju mladića. Grupa je već dugo poznata po Kragujevcu zbog svog imidža- ošišani su na ćelavo i nose duge brade. Zaštitni znak im je godinama bio žuti džip „hamer“. Pripadnici ove grupe godinama se sumnjiče za iznude, prebijanja i druga krivična dela.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.