Eksluzivno! Ispovest Andrije iz Orašca koga je kako kaže brat prebio na smrt

 

“NEMOJ BRATE DANAS  JE SVETI SAVA- ON JE MIRIO BRAĆU”

 

Andriji Pavloviću, kako tvrdi, brat od tetke Petar Mirjačić 27. januara prošle godine motikom i sekirom, kako tvrdi polomio je obe podlaktice, lakat, rebra… Slučaj je potresao srpsku javnost. Ležao je nepokretan mesec na Urgentnom centru u Beogradu. Po prvi put govori o tome šta se dešavalo te noći, spreman da ide na poligraf kako bi dokazao da je sve istina. Petar kaže da je “pao niz stepenice u njegovoj kući”

 

-Brat od tetke Petar Mirjačić pozvao me te večeri oko 18 časova da dođem kod njega. Rekao je “dođi bato trebaš mi nešto”- ovim rečima Andrija Pavlović iz Orašca kod Aranđelovca počinje po prvi put ispovest o slučaju koji je potresao srpsku javnost početkom prošle godine.

Ni ne sluteći šta će da se dogodi otišao je kod brata kao i mnogo puta do tada.

Andrija i brat

-Izašao je iz kuhinje sa motikom i krenuo da me udari u glavu. Branio sam se desnom rukom. Tada su mi od udaraca pukli lakat i podlaktica. Od daljih pokušaja da me udari u glavu, pukla mi je i podlaktica na i na levoj ruci. Uspeo sam da stavim kapuljaču i kao zmija otpuzao do dvoseda. Udarao me sve vreme, a od siline udaraca otpao je metalni deo sa motike i pao pored moje glave- prepričava Andrija stravičan napad koji je, kaže jedva preživeo.  Prema njegovim rečima “brat od tetke Petar je nastavio da ga udara držaljicom od motike sve dok nije pukla”. Po glavi, leđima, rebrima…

-Tada je uzeo sekiru i nastavio da me tuče po leđima i nogama. Optužio me da sam pratio po Topoli u dva sata ujutru njegovu devojku Sofiju Prodanović i njenu kumu, a moju bivšu svastiku Anu Aničić, sa fantomkama i izvesnim čovekom koga zovu Marsovac koga ne poznajem, niti sam ga video ikada u životu. Kukao sam na sav glas i tražio da da zove policiju, da idemo na poligraf, bilo gde.. U jednom trenutku sam mu rekao “Nemoj brate, molim te. Danas je Sveti Sava, on je mirio braću, aman. Mi smo braća”. Molio sam se Svetom Savi da mi pomogne. Rekao je “Neće da ti pomogne ni Bog, ni Sveti Sava”- priča nam Andrija, koji je “sve vreme molio brata da prestane da mu lomi kosti”, zato što zna da boluje od multipla skleroze. Rekao mu je i da mu je leva noga gotovo nepokretna.

-Upravo je po njoj počeo da me udara sekirom. Toliko snažno da sam se u jednom trenutku nadljudskim naporima okrenuo na leđa, a on mi je prebio desnu nogu i napravio posekotine od kojih i dan danas imam ožiljke- kaže Andrija ističući da se drama nastavila.

stravicne povrede Andrije

Petar je pozvao Sofiju Prodanović njegovu devojku, uključio spikerfon i rekao “da je sekirom polomio Andriju, da dođe da je potreban još jedan udarac i gotovo je”. Zatim je pozvao A.A. i njoj rekao “dođi da rešimo ovo”. Prekinula je vezu.

-Pozvao je moju i bivšu bivšu ženu Nevenu Pavlović. Neveni je ispao telefon. Javila se njena sestra od ujaka Tijana Jokić. Rekao joj je “polomio sam Andriju sekirom, leži na podu i da će da me zakopa na obližnjem brdu Preseka”. Tijana je rekla da to ne čini zato što sam bolestan. Petar kaže da neće i nastavlja da me tuče još žešće sekirom. Moja bivša žena se nije udsotojila da pozove hitni pomoć, ni policiju -prepričava Andrija.

U jednom trenutku je kaže njegov napadač izašao napolje i razgovarao sa nekim.

-Tada sam shvatio da neko čuva stražu. Sve vreme sam kukao i dozivao hitnu pomoć. Niko ih nije pozvao od svih koji su čuli moje zapomaganje. Izgubio sam svest od bolova. Pomislio sam da sam umro i da putujem na nebo, kada me je neko polio vodom. Prepoznao sam Marka Milića i Miljana Vlajkovića. Miljan me je pitao da li sam živ. Petar me je tukao i terao da ustanem. Pretio mi je da u bolnici kažem da sam pao niz stepenice ili će mi ubiti oca, sestru, sve po kući… Marko i Miljan su me izneli i odvezli do bolnice. Tamo su rekli da sam pao niz stepenice i pobegli. Rekao sam lekarima da zovu mog oca, da me je Petar izlomio sekirom. Zbog siline povreda koje su bile opasne po život prebacili su me na Urgentni centar u Beograd gde su me jedva spasili- priča Andrija.

ucentar.rs foto: privatna arhiva

Reagovanje:

TIJANA JOKIĆ: Izbrišite moje ime nemam veze sa tim 

Pomenuta Tijana Jokić poslala je pismo našoj redakciji u kome izričito tvdi da nema veze sa ovim slučajem i tražila da se njeno ime izbriše iz teksta. 

 

Pušten da se brani sa slobode

Rodbinu i pravni tim Andrije Pavlovića uznemirala je činjenica da je Petar Mirjačić pušten da se brani sa slobode iako se na sudu pojavio posle deset meseci skrivanja. Na sudu je rekao “da je Andrija pao niz stepenice i da nema veze sa njegovim povredama, te da ga nije tukao”.

-Cela moja porodica preživljava novu noćnu moru. On je bio pod poternicom kod tužioca, i dozvoljeno je da se lice sa poternice brani sa slobode. Ni dana nije proveo u zatvoru za moje zversko prebijanje- kaže Andrija

Posledice

Andrija iz Oršca

– Slomljena mi je leva butna kost, desna cevanica, četiri rebra, dva pršljena L1 I L2, leva i desna podlaktica i desni lakat. Pukla mi je plućna maramica.Trenutno sam u lošem stanju, onesposobljen, a desna ruka gotovo nepokretna. Imamo komplikacije i ne možemo da je operišemo. Spremam sam da idem na bilo koji poligraf i dokažem da sve što pričam je istina- priča Andrija Pavlović, čija je reanimacija na Urgentnom centru u Beogradu trajala 45 minuta.

Petar kaže da je Andrija pao niz stepenice

Petar je u istrazi izjavio „da je njegov brat Andrija pao niz stepenice i tako dobio povrede“. Suđenje se nastavlja ovih dana. Kao svedoke je naveo Nevenu Pavlović i Sofiju Prodanović koje bi trebalo da potvrde njegovu priču.

Ne verujem u aranđelovačko sudstvo

Sa druge strane, Andrija kaže da je delo umesto u pokušaj ubistva prekvalifikovano u teške telesne povrede, a da su „svedoci“ umesto za prikrivanje pokušaja ubistva pozvane kao sveodci.

-Tražiću zaštitu obusdmana i međunarodnih organizacija. Kako može neko ko me je zatekao polumtrvog na podu da bude svedok, a da ne odgovara za prikrivanje zločina. Ne verujem u aranđelovačko sudstvo. Postavlja se pitanje zašto je Petar zvao Sofiju Prodanović, Anu Aničić, Nevenu Pavlović dok sam ja ležao u lokvi krvi i tražio da zovu hitnu pomoć- kaže razočarani Andrija

3 Comments

 1. Nadežda
  08/06/2020 - 9:18 am

  Drži se, Andro. Svako ko je učestvovao, odgovaraće za to, sigurna sam. Sudstvo i pravnici su odavno prodali d*pe za poneki evro, valjda vide propala država, sudstvo, školstvo, medicina, mediji, pa što i oni ne bi iskoristili situaciju i zaradili na lakši način. Treba ići do najdalje tačke i preneti svim novinama. Do imena i prezimena svakog navesti pa neka se ponose svojim delima.

  Reply
 2. Radmila Janjic
  08/06/2020 - 11:49 am

  Ovo su strašna događanja ne shvatljivo je da se ovo ne karakteriše kao pokušaj ubistva. Taj monstruozni um koji je sve to smislio i izveo sa ponosom šeta slobodan. Sutra može drugoga okriviti, ubiti i nastaviti da se šeta. Sa pravom Andrija nema poverenja u dosadašnje sudstvo. Pravdu, istinu moraš ostvariti. Sve pretrpljeno: bolove, strah, rane, krv, invalidnost i ostale tvoje patnje i to da si pukim slučajem preživeo pored tvoje osnovne dijagnoze MS ostaće trajno u tvom životu. Zato te pdržavam… do PRAVDE ma gde ona bila 💖

  Reply
  • Мирјана Јаниш
   28/07/2020 - 2:12 pm

   несхватљиво

   Reply

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.