OPLJAČKAN LEGENDARNI NOVICA NEGOVANOVIĆ: Odneli mu harmoniku i medalju od predsednika!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

 

Legendarni harmonikaš i kantautor Novica Negovanović (75) opljačkan je u sredu kasno uv – Bili smo svi u kući, supruga je gledala televizor u prizemlju, a deca i ja smo bili na spratu. Upali su kroz prozor sa zadnje strane kuće u sobu. Ukrali su mi pola miliona dinara koje sam dobio za autorske honorare i harmoniku, od koje se nisam decenijama razdvajao. Ukrali su mi i zlatnu medalju koju sam dobio 2017. od predsednika Vučića države za zasluge za narod. Svi smo u šoku – rekao je Negovanović.eče, a lopovi su mu iz kuće u Adranima kod Kraljeva odneli bukvalno sve vredno.

Kako se nezvanično saznaje, kamere postavljene pored puta snimile su trojicu razbojnika i četiri automobila kojima su odneli plen, a kraljevačka policija intenzivno traga za počiniocima.

Novica je autor mnogih hitova, od kojih su najpoznatiji „Prođe leto trideseto“, „Jedna reka u mom kraju“, „Kad umoran bude pao“, a pisao je i za Cuneta Gojkovića, Safeta Isovića, Lepu Lukić, Kvaku, Tozovca… Od 1989. do 2003. godine živeo je i radio u Americi, odakle se vratio u rodni kraj.

Izvor: https://www.republika.rs/hronika/hronika/211818/opljackan-legendarni-novica-negovanovic-odneli-harmoniku-medalju-predsednika

Legenda Noivca Negovanović

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar