Tradicionalna manifestacija davanja krvi u “Biblioteci kod Milutina OBOREN REKORD!

Tradicionalna humanitarna manifestacija  “Davanje krvi kod Milutina” danas je oborila sve rekorde u centralnoj Srbiji. Ove godine na tri lokacije- pored ovog poznatog šumadijskog restorana, na Medicinskom fakultetu i gradskom Sajmu prikupljeno je ukupno 303 jedinice krvi.

dr Predrag Sazdanović

“Ova saborna akcija već šestu godinu za redom obezbeđuje količine krvi za višednevni rad Kliničkog centra “Kragujevac” koji pokriva područje od skoro dva miliona ljudi . Drago mi je što smo na današnji dan promovisali Zavod za transfuzuju koji je od velikog značaja za centralnu Srbiju”- kaže dr Predrag Sazdanović, direktor ove ustanove koja je uz Ministarstvo zdravlja i ministra Zlatibora Lončara podržala manifestaciju.

Akciju čiji je inicijator legendra srpskog glumiišta Petar Božović su podržali MUP Republike Srbije, 34 različitih udruženja iz centralne, južne Srbije i Vojvodine, Vojni sindkat Vojske Srbije, RUJP i mnogi drugi. Gosti manifestacije bili su i ministri u Vladi Srbije dr Slavica Đukić Dejanović I Branko Ružić, a akciju su podržali i legenda šuamdijske muzike Radiša Urošević, voditelji Žika Nikolić- Šarenica, Mašan Lekić i mnogi drugi..

-Drago mi je što je ovo postala svenarodna akcja po ideji mog pokojnog supruga I glumca Petra Božovića u  kojoj je humanost u prvom planu – kaže Ljubinka Rašković, vlasnica “Bibilioteke”.

Slavica Đukič Dejanovič i Branko Ružić

Njene reči podržava i dr Slavica Đukić Dejanović koja već nekoliko godina podržava akciju.

-Ovakve stvari mogu samo u Šumadiji da se organizuju I da tog dana budete ponosni što ste deo ovog naroda- kaže dr Đukić.

Kao i svake godine pekao se vo na ražnju, Lovački savez Srbije je spremio i gulaš za sve posetioce i davaoce.

D.A.

 

 

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.