Tajnu odneo u grob

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Pozadina samoubistva Dragana Rankovića (24) iz Kragujevca nikada nije razjašnjena. Dragan se obesio 28.januara ove godine posle višemesečnog maltretiranja zelenaša.

Sve je krenulo tako što je pozajmio novac kako bi pomogao “prijatelju”, koji je preuzeo obavezu da vrati dug. Kako to nije učino, zelenaši su danonoćno maltretirali nesrećnog mladića, a dug je prema priči rodbine – sa 300 evra narastao na šest hiljada evra.

Drama je krenula pošto Dragan ispisuje poruku  na  FB-u i “u kojoj se zahvaljuje “velikom prijatelju” što ga je uvukao u probleme”, Zatim odlazi u svoje rodno selo Gornje Grbice gde se oprostio se od oca i krišom uzeo konopac. Usledila je tronedeljna potraga koja se okončala tragično. Gazda preduzeća gde je radio poslao je poruku kod svih radnika da mu poruče „da se ne brine i da će on isplatiti dug -ma koliko on izosio“. Na žalost ta poruka nikada nije došla do nesrećnog mladića. Njegovo telo pronašli su lovci obešeno u mestu Crkvine, udaljeno oko dva kilometara od rodne kuće.

porodična kuća u selu Gonje Grbice

Obdukcija je pokazala da se obesio istog dana kada se rastao sa ocem.

-Nikada nismo saznai šta se dogodilo, on nije hteo da priča nikome o svojim problemima, čak ni ženi sa kojom je živeo. Posle je njegov “prijatelj” kome je pomogao odbio da sarađuje sa policijom i rekao da nema veze sa slučajem- priča nam rođak pokojnog Dragana.

To ćutanje dovelo je i do toga da se nikada ne otkrije prava istina.

U gradu je se prepričavalo nekoliko verzija ko je Draganu dao novac i potom ga do te mere maltretirao da ga je naterao da digne ruku na sebe. Prema prvoj novac je došao iz naselja Erdeč, od čoveka koji se već godinama bavi zelenašenjem. Prema drugoj od nekog momka iz naselja Aerodrom, „početnika“ u ovom poslu, koji se takođe vezivao za iskusnog kamatara.

Dragan je svoju tajnu odneo u grob. Nije ostavio ni oproštajno pismo,

ucentar.rs

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar