Skandal! POSLANIK KOGA DRŽAVA PLAĆA 7 MILIONA- PRAVI ZGRADE PO KRAGUJEVCU?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

 

Najplaćeniji narodni poslanik Iz Kragujevca Đorđe Kosanić, koji je u istraživanju CINS-a zauzeo visoko mesto po naplati troškova od  Narodne Skupštine Republike Srbije, u gradu Kragujevcu navodno pravi zgrade preko preduzeća svog tasta i drugih saradnika! Kosanić je visokopozicioniri kandidat za ponovni izbor za narodnog  poslanika na listi SPS-Jedinstvena Srbija na izborima 21.juna, kao i na listi za odbornika u Skupštini grada Kragujevca.

foto: RTK screenshot

Da podsetimo istraživanje CINS-a kaže da je u periodu od 2016. do 2019.godine, kao narodni poslanik prihodovao preko sedam miliona dinara. Poslanik Đorđe Kosanić je na ime poslaničke plate inkasirao 3.491.897,85, a još 1.368.676,68 dinara dobio je na ime poslaničkog dodatka. Za korišćenje sopstvenog automobila isplaćeno mu je 2.370.687,30 dinara, za službena putovanja u inostranstvu dobio je 107.921,20 dinara, a još 1.655 isplaćeno mu je za službena putovanja po Srbiji.

Zanimljivo je da pored ovog posla, u Kragujevcu pravi zgrade preko firme „Kid Gradnja“ koja je  2018.godine, registrovana na njegovog tasta Milorada Mišića. Zvaničan mejl firme upisan u Agenciji za privredne registre „Kid gradnje“ vodi se na Kosanićevu suprugu Mariju.

Zgrada koja se vezuje za poslanika Kosanića

-Poznato je u Kragujevcu da Đorđe  uglavnom vodi i pogađa poslove, koji je to i ranije radio dok nije postao narodni poslanik već i kao direktor ovdašnjeg gradskog preduzeća.  On se jedno vreme našao i na udaru Agencije za borbu protiv korupcije- kaže jedan od njegovih saradnika is sfere građevinarstva. Prema njegovim rečima upravo u nedavnom vanrednom stanju u vreme pandemije korone virusa završen je objekat u Rudničkoj ulici u centru Kragujevca. Međutim, ni tu nije išlo lako.

-Četvrti sprat nije bio predviđen projektom već je naknadno legalizovan -kažu naši izvori.

U medijima Kosanić se pominjao kada je Agencija za borbu protiv korupcije svojevremeno najavila podnošenje prijave protiv njega.

Na sajtu Narodne Skupštine kaže se da je član i potpredsednik Jedinstvene Srbije Dragana Markovića-Palme rođen 1967.godine, Magistar je biomedicinskog inženjeringa i narodni poslanik od 03. juna 2016.godine.

ucentar.rs

Ne odgovara na pitanja… 

U želji da čujemo komentar na skandal koji je izazvalo istrađivanje CINS, kao i saznanjima do kojih je došao naš portal poslali smo pitanja u centralu Jedinstvene Srbije u Jagodini kao i gradskom odboru u Kragujevcu. Za sada nema odgovora

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar