DRŽAVA NAM SE NAŠLA I U DOBRU I U ZLU!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

-Kada smo pre četiri godine govorili da se i sa skromnim finansijskim sredstvima, kakav je budžet opštine Knić, može domaćinski rukovoditi i popraviiti stanje stvari teško ko da nam je poverovao. Iza nas su 93 kilometara izgrađenih puteva, sto kilometara atarskih puteva, obnovili smo šest mostova i mnogo drugih kapitalnih projekta- kaže Miroslav Nikolić, predsednik opštine Knić u razgovoru za portal ucentar.rs. Prema prema njegovim rečima država uložila u preko milijardu dinara u izgradnju infrastrukure u gružanski kraj i da se našla “i u dobru i u zlu građanima Knića”.

-Ne zaboravimo da je šteta nastala katastrofalnim poplavama sanirana u rekordnom roku. Najvažnije I od investicija i od svega jeste činjenica da je Knić sa svojom regijom prihvaćen na nacionalnom nivou kao važna raskrsnica Srbije i potencijal u kome treba razvijati turizam, privredu i poljoprivredu tako što će se svakom selu obezbediti pristupni putevi, vodovod i potrebni uslovi- kaže predsednik opštine.

Nikolić naglašava da je vrlo bitno da se u rukovođenju jedne ovakve regije radi timski, planski i sinhronizovano na svim poljima.

-Zahvaljujući podršci Vlade Srbije odrađen je kapitalni projekat sređivanje toka reke Gruže i pritoka u slivu od brane ka Moravi. Tu se nalazi hiljadu hektara najplodnije šumadijske zemlje koja je plavila 60 godina, a meštani tamošnjih sela nisu mogli da ubiru letinu. Ove godine po prvi put nije poplavila njive iako smo imali bujičnih kiša. Ta činjenica nam otvara beskrajne mogućnosti da od gružanskog kraja napravimo “Srpsku Kaliforniju” kako su je i zvali u periodu izmedju dva velika rata u prošlom veku. Ali opet naglašavam istovremeno smo sređivali i obnavljali zapuštene domove kultura, uložili 83 miliona dinara u zdravstvene objekte, igrališta, pomagali komunalcima, obnovili vozni park vatrogascima-kaže Nikolić.

Prema njegovim rečima uloženo je dosta i u uslove da privrednici lakše posluju. U periodu 2016-2020 ostvaren suficit je više od 25 miliona evra, I  u poljoprivredu je uloženo mnogo sredstava, kao i u povratak mladih poljoprivrednika.

-Mnogo je urađeno i bilo bi nam potrebno još dosta vremena da se sve ispriča. Moramo nastaviti da vraćamo život u Knić i gružanski kraj. Kao svaki domaćini postavili smo dobar temelj, zidamo sprat po sprat dok ne napravimo kuću kojom će se svi ovdašnji ljudi I oni koji su otišli iz rodnog kraja ponositi u bliskoj budućnosti. – kaže Nikolić.

Prema njegovim rečima, krenulo se i sa pripremama na projektima od nacionalnog značaja- agrogruđanska berza, brza saobraćajnica kroz gruđansku regiju, Radi se i na dogovoru sa Republičkim vlastima da Knić kao raskrsnica Srbije bude spojena sa autoputevima. Energije i znanja, kaže Nikolić-ima.

ucentar.rs

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar