NOVICA ANTIĆ: Tužilaštvo da preispita rad Veroljuba Stevanovića (73)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

 

„Nakon niza tekstova objavljenih u kragujevačkim lokalnim medijima da je bivši kragujevački gradonačelnik oštetio sportsko društvo „Radnički“ za oko 4,5 miliona evra tokom svog mandata na čelu Kragujevca, pozivam nadležno tužilažtvo za borbu protiv korupcije da ofmah reaguje“-kaže Novica Antić, iz pokreta Metla 2020. Antić je, pored članstva u predsedništvu ovog pokreta poznati borac protiv korupcije i predsednik Vojnog sindikata Srbije, koji broji preko sedam hiljada članova.

On kaže da se „iz dokumentacije koja je prikazana javnosti, može se osnovano sumnjati da je Veroljub Stevanović, zloupotrebljavajući svoj službeni položaj, bez saglasnosti gradskog veća i suprotno odlukama gradskih organa, potpisao sporan aneks ugovora sa SD „Radnički“, po kome je ovom sportskom društvu grad Kragujevac trebalo da isplati oko 310 miliona dinara koji je narastao na 4,5 miliona evra u dinarskoj protivrednosti posle povedenog sudskog spora“.

crno na belo: potpis Veroljuba Stevanovića (73) na sporni aneks ugovora

-To nije učinio i ne zna se gde je taj novac završio. Nesporno je da je Veroljub Stevanović, u konkretnom slučaju postupao potpuno umišljajno, svestan svog dela i njegove zabranjenosti i bez saglasnosti organa grada potpisao akt kojim je gradu, a i Radničkom, naneta materijalna šteta u milionskom iznosu, iz čega proizilazi osnovana sumnja da je Stevanović tako počinio krivično delo iz člana 359. Krivičnog zakonika, zbog čega nadležno tužilaštvo mora odmah da reaguje-kaže Antić, inače pravnik po struci.

Nadležni ne smeju da ćute

„Da zlo bude veće, to nisu jedine zloupotrebe službene dužnosti Stevanovića sa položaja gradonačelnika, koji svu svoju beskrupuloznost i potpuno odsustvo savesti prema Kragujevčanima pokazuje ponovnim kandidovanjem na lokalnim izborima i pretendovanjem na dužnost gradonačelnika Kragujevca. Zato nadležni pravosudni organi više ne smeju da ćute već da što pre pokrenu i sprovedu istragu u kojoj će se stavito tačka na pljačku kragujevčana i njihove javne imovine- kaže Antić.

ucentar.rs

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar