SVAKA ČAST DECO: Kragujevački gimnazijalci drugi u Srbiji!

Ekipa učenika Prve kragujevačke gimnazije, u sastavu Aleksandar Đorđević, Luka Bogdanović i Stefan Gligorijević, iz prostorija Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, učestvovala je online u takmičenju Geo Challenge, u organizaciji Regionalnog centra za talenate Beograd 2 i HERE Technologies. U takmičenju je učestvovalo preko 500 ekipa iz Republike Srbije. Ekipa učenika Prve kragujevačke gimnazije nastupila je sa temom „Ekonomski razvoj Pomoravskog okruga“ i osvojila visoko drugo mesto.
Ekonomski fakultet Univerziteta u Kragujevcu čestita veliki uspeh učenicima Prve kragujevačke gimnazije i raduje se saradnji i u narednom periodu.

izvor: http://www.ekfak.kg.ac.rs/sr/fakultet-menu/vesti-obavestenja/644-takicenje-gimnazijalci#carousel-gallery-644

3 Comments

 1. Саша
  18/06/2020 - 4:32 pm

  Честитке тимовима Школе на оствареном успеху! Мала корекција навода у тексту који сте објавили:
  У финалу онлајн географског такмичења GEO clallenge у организацији Центра за таленте Београд 2 и компаније HERE, на којем учествала 10 тимова из Прве крагујевачке гимназије. У конкуренцији 176 тимова из Србије: 2. МЕСТО освојио је тим Герила 420 у саставу – Богољуб Илић, Лука Богдановић, Стефан Глигоријевић и Лука Виријевић 3/4 и Александар Ђорђевић 3/5 и на 3. МЕСТО се пласирао тим Урагани – Миона Антонијевић, Софија Стефановић, Јана Недељковић, Лазар Милојевић и Михаило Мачужић 3/4.
  Велики поздрав.
  С поштовањем.
  Саша Михајловић, проф. географије у Првој крагујевачкој гимназији

  Reply
  • Marko
   18/06/2020 - 5:59 pm

   Postovani, da li ste vi profesor oba tima?

   Reply
   • Саша
    20/06/2020 - 4:28 pm

    Да. У циљу потпуне информације о спроведеном такмичењу и успеху који су тимови ученика Гимназије постигли, сам и поставио допуну објављеног текста на овом порталу.

    Reply

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.