Kako ruske majke čeliče decu (ne pokušavati!)

 

 

Ruske majke imaju malo drugačije aršine kada su u pitanju uslovi pod kojima se bebe kupaju, pa umesto zagrejane i ušuškane prostorije, biraju ledeno jezero ili led u kofama kao što se vidi na ovom snimku.

Iako temperature širom Rusije su toliko niske ovu bebu sa snimka  u Sibiru ništa nije moglo da zaustavi da se poigra na snegu.

I to ne samo se igra, nego  se poliva sa vodom, prska ili jednostavno rečeno „kupa “ na minus 25 stepeni Celzijusa.

Ovo je uobičajna vežba „čeličenja zdravlja“

Olisja Osinčeva ima 18 godina staža kao vaspitačica i u ovom „tretmanu“ ne vidi ništa čudno – kaže dobro je za zdravlje.

Ni sama deca ovu vežbu ne smatraju za kaznu, već tvrde da se fenomenalno zabavljaju.

„Pre 18 godina imali smo veliki problem sa stalnim razboljevanjem dece. Svaki čas je neko bio bolestan, a često i po pola grupe nije dolazilo u vrtić zbog kijavice,gripa, nazeba… Bilo nam je jasno da moramo nešto da preduzmemo i ojačamo im imunitet. Tako smo sa grupom lekara odlučili da počnemo da ih „čeličimo“. Počeli smo sa vežbama na snegu, sa vodom“, priča ova iskusna vaspitačica za „Siberijan Tajms“.

Vladimir Putin Bogojavljenje

Tvrdi da su se rezultati pokazali već posle nekoliko meseci, deca se više nisu razboljevala, a imunitet im je znatno ojačao.

Deca u kupaćim kostimima na debelom minusu igrajući se sa vodom u snegu provode oko 90 sekundi, a vežbe nisu obavezne. Niko ne primorava decu niti njihove roditelje na ove ekstremne vežbe, sve je na dobrovoljnoj bazi, tvrde u vrtiću u kome su ponosni na zdravlje ovih mališana.

I sam predsednik Rusije Vladimir Putin svake godine za Bogojavljenje zapliva u zaleđenu reku.

ucentar.rs

 

 

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.