Nova nada kg političke scene- dr Vladica Stanojević

Veliko iznenađenje na kragujevačkoj političkoj sceni jeste izborni uspeh dr Vladice Stanojevića, vd direktora Zavoda za odrasle u Malim Pčelicama. Pojaviti se po prvi put na izborima i osvojiti 1,81 odsto glasova do sada nije uspelo, čak ni iskusnim političkim vukovima.

Pažljivo isplanirana kampanja koja se bazirala na uspesima u renoviranju državne ustanove, te dobijanjem renomirane i prestižne nagrade “Privrednik 21 veka”.

I sama činjenica da nije prešao cenzus ne umanjuje blistavu političku perspektivu, jer ako se sve studiozno pronalizira njegovo vreme tek dolazi. Pažljiv izbor kadrova, koji je mešavina iskusnih kafedžija, sportista, ali i mlađanog kadra upravo iz Doma za odrasle jeste dobitna kombinacija u novom markentiškom pristupu na kragujevačkoj političkoj sceni. Studioznost ovog pristupa dalekosežna i nadasve dugoročna.

Nota političkog buntovnika da ne podrži stranku koja ga je postavila na mesto direktora ima drugu dimenziju, omiljenu kod srpskih glasača. U novijoj istoriji srpskog parlamentarizma pokazalo se da otkazivanje poslušnosti moćnoj političkoj organizaciji zasigurno donosi ulazak u parlament. Jer Srbi vole hrabrost kada se čovek iz sistema usprotivi upravo političkom sistemu iz koga je potekao. Ali kao i kod svih velikih stratega omanula se jedna sitna greška- umesto za lokalni parlament, dr Stanojević je morao da „puca“ na republičke izbore. Političku gromadu u koju je izrastao teško da može prepoznati kragujevačka čaršija sem retkih dalekovidaca.

Zato za budućnost dr Stanojevića ne treba brinuti. Obrni -okreni neki državni zavod ovaj ili neki drugi- mu je zagarantovan.

Milenko Ovdašnji

1 Comment

  1. Miki
    23/06/2020 - 1:10 pm

    Previše poleteo Bumbar!

    Reply

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.