Korona u obdaništu „Crvenkapa“ u Kragujevcu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

 

Nekoliko roditelja javilo se ucentar.kg sa vešću da danas ne vode svoju decu u obdanište “Crvenkapa” u kragujevačkom naselju “Bubanj”, jer je navodno jedna od vaspitačica zaražena Covidom 19.

Vrtić je otvoren 20. decembra 1976. godine,  i upisano 239 dece koja borave u osam vaspitnih grupa u kojima se realizuje vaspitno-obrazovni rad.

Nezvanično saznajemo da je koronom zaražena vaspitačica koja je radila u ovdašnjim jaslicima sa 16- oro dece. Ona danas nisu u obdaništu, dok je u drugim grupama nastavljeno sa radom pošto je sprovedena anketa među roditeljima a tokom noći dezinfikovane prostorije.

Sa svaki slučaj dovedeni su vaspitači iz drugih ustanova, a danas će biti testirana deca koja su se nalazila u jaslicama gde radi zaražena vaspitačica.

Inače u Kragujevcu naglo raste broj od obolelih od korona virusa. Poslednjih izveštaj Instituta za javno zdravlje kaže da je za 24 sata obolelo 17 pacijenata. Trenutno je hospitalizovano 179 dok se sedmoro njih nalazi na respiratoru.

I iz „Crvenkape“ Ivana Vukić, pomoćnik direktora za pedagoški rad potvrdila nam je“da je medicinska sestra vaspitač pozitivna na Covid 19“.

-U vezi sa tim, obavešteni su svi roditelji, kao i  Institut za javno zdravlje  i u skladu sa uputstvima koje smo dobili od epidemiološke službe, svi zaposleni u jaslicama „Crvenkapa“ koji su bili u kontaktu sa koleginicom su poslati u samoizolaciju od 14 dana.

Koleginica koja je pozitivna na Covid 19 je dobro, bez simptoma, kao i koleginice koje su u samoizolaciji. Prostor je dezinfikovan i sprovode se mere koje su se i sprovodile od prvog dana pošto su vrtići počeli sa radom (dezobarijere, maske, držanje rastojanja…)- kaže Vukić.

 

ucentar.rs

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar