Korona skraćuje rad kafana i kafića

Posle sednice  Gradskog kriznog štaba zbog sve većeg broja obolelih od korona virusa u Kragujevcu najverovatnije će se ukinuti proslave, mature, svadbe, sve gde se okuplja veliki broj ljudi, jer su to mesta koja su detektovana kao najveći rizik za prenos zaraze,

Komandant Gradskog kriznog štaba Radomir Nikolić, nakon završene sednice naveo je da je prosek godina novoobolelih u Kragujevcu između 25 i 35 godina, te da se može činiti da je klinička slika blaža, ali i da se ne može sa sigurnošću tvrditi kojom brzinom virus može da se proširi na ostalu populaciju.
– Svi zaraženi u Kragujevcu bili u kontaktu na nekoj proslavu u Beogradu, Novom Pazaru i Kragujevcu i, rekao da „otud stiže bolest i njeno širenje“. Nikolić je izjavio da će Policijska uprava u narednom periodu vratiti mere kontrole kontakata i samoizolacije. Članovi gradskog Kriznog štaba su preporučili da se radno vreme ugostiteljskih objekata skrati o čemu će  danas biti obavešteni i vlasnici.

Najnoviji izveštaj Instituta za javno zdravlje govori da je u Kragujevcu, za razliku od prethofnih dana kada je broj zarađenih bio  i do 17 dnevno u poslednja 24 č –  obolela su četvoro Kragujevčana.

izveštaj prenosimo integralno: 

Utorak, 23. 06. 2020. godine,
do ponoći

* Ukupno do ponoći, putem briseva, UZORKOVANO: 8236 pacijenata.

* Do ponoći, od pristiglih, završenih rezultata uzorkovanih briseva iz Kovid laboratorije „Kraguj“ Instituta za javno zdravlje Kragujevac, sedmoro pozitivnih, a od toga u Šumadijskom okrugu šest.
– Kragujevac 4
– Batočina 2,
– Tutin 1

* Ukupno pozitivnih pacijenata po opštinama Šumadijskog okruga na osnovu uzorkovanih i odrađenih briseva:
– Kragujevac: 136 pacijenata
– Aranđelovac: 18 pacijenata
– Topola: 7 pacijenata
– Rača: 12 pacijenata
– Batočina: 6 pacijenata
– Lapovo: 1 pacijent
– Knić: 5 pacijenata

* Ukupno pozitivnih u Šumadijskom okrugu na osnovu briseva: 185 pacijenata.
* Nspomena:
Uzorci rađeni brisevima iz Batajnice su svi urađeni i više ih nemamo na lageru.
Ostale briseve smo po prvi put radili brisevima iz Vatrenog oka koji, večeras se pokazalo, ne odgovaraju našoj opremi, tako da te uzorke moramo sutra da šaljemo u Vatreno oko da se očitaju.
Pošto Batajnica više nema briseva na lageru, uspostavićemo kontakt sa Torlakom da od njih nabavljamo briseve da bi smo i dalje nesmetano nastavili da radimo.
Inače, danas smo u Palati Srbije imali veoma konstruktivan razgovor i obećanje oko značajne pomoći u opremanju kovid laboratorije „Kraguj“ U Institutu gde bi smo značajno popravili performanse laboratorije.
* Kućna izolacija, po opštinama, trenutno, ukupno: 143 (isti podaci)
Kragujevac 121,
Aranđelovac 4,
Batočina 0,
Lapovo 1,
Knić 5,
Topola 0,
Rača 12.

* Broj hospitalizovanih pacijenata u KC Kragujevac: 42

* Broj hospitalizovanih pacijenata koji se nalaze na respiratoru: 8

* Broj otpuštenih pacijenata iz KC Kragujevac: 2 (Ćuprija 1 i Pazar1

ucentar.rs

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.