Ekskluzivno fotografije iz FEP-a . Samo na prodaji gvoždja i bakra zaradio dva miliona evra!

 

 

“Tajna nije tajna ako je znaju dvoje”, kaže stara kineska poslovica. Izgleda da više nije tajna ni „transakcija“ oko kupovine FEP-a nekada giganta aranđelovačke privrede koji je zapošljavao 1 500 radnika. Samo na prodaji starog gvožđa i bakra novi vlasnik FEP-a Božidar Petković i njegova kompanija “Peštan” zaradili su oko 2,2 miliona evra!

 

Do ove računice se lako dolazi. Prema dostupnim informacijama fabrika FEP kupljena je za oko 800 hiljada evra. Vrednost oko 4 000 tona gvožđa, od kojih je polovina prodata Žarku Musiću, vlasniku preduzeća za otkup sekundarnih sirovina, bakra, strugova, alatnica, elektromotora je fantastičnih tri miliona evra!

Pored dva miliona evra zarade od starog gvožđa, bakra i ostalog sekundarnog otpada, kupovinom “FEP-a” Petkoviću i “Peštanu” je ostalo 70 hektara vrednog zemljišta, hala, dva jezera…

FEP- nekada gigant sa 1500 radnika

Tatjana Karadžić, sadašnji prvi čovek FEP-a nije odgovorila na naša pitanja. Ni tužilaštvo iako obavezno po zakonu, nije pokrenulo istragu -da se preispita stečajni postupak i prodaja ovog preduzeća.

-Bilo je tu svega i svačega. Naplaćivane su i štete od osiguranja zbog krađe bakra, priča se da su i prodavali ribu iz jezera- priča kroz smeh čovek koji je proteklih godinu dana fotografijama beležio događanja u FEP-u. Prema njegovim rečima, i dalje stoji spremno za prodaju 2 000 tona gvožđa. Fotografije koje objavljujemo ekskluzivno dokazuju delom o kojoj količini gvožđa se radi.

Inače, sada već tajkun čija se imovina procenjuje na oko milijardu evra Božidar Petković je postao poznat široj javnosti kada je uhapšen u policijskoj istrazi 2011.godine. U crne hronike ušao je kao Srbin kome je na računu zaplenjen najveći novac u novijoj istoriji. Operativci kragujevačke policije zaduženi za privredni kriminal pronašli na računima vlasnika „Peštana“ više od sedam miliona evra i zamrzli ih kako ih ne bi otuđio pre finansijske istrage!

Prema sudskom rešenju, sa tri računa Božidara Petkovića skinuti su iznosi od 3.107.785 evra, 433.009 evra, 38.995 evra. Sa računa njegovog sina Miodraga oduzeto je 3.292.496 evra, kao i 844.021 evro, koji su prebačeni nešto ranije sa računa tate Božidara. Supruga vlasnika „Peštana“ Mirjana na računu je imala 19.191 evro, dok je od njihove kćerke Jelene oduzeto 100.000 evra. Sav novac su držali u bankama u Srbiji.

Interesantno je da je Božidar Petković tokom istrage izjavio sudu da mesečno zarađuje 30.000 dinara, dok njegova deca imaju plate na nivou prosečnih mesečnih primanja u Srbiji, a supruga Mirjana je nezaposlena.

ucentar.rs

Žarko Musić, vlasnik preduzeća za otkup sirovina

NE STAJTE MI NA MUKU!

-Kupovao sam gvožđe i bakar, ali je to sve po zakonu i tržišnim cenama što se mene tiče. Ne stajte mi na muku, izgubio sam na tom poslu silne pare. Idite u FEP i pitajte ih šta vas interesuje- rekao nam je Musić koji je odbio da govori za naš portal.

 

 

EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE IZ FEP-a: crno na belo deo količine gvožđa koje je sečeno posle kupovine fabrike od strane Božidara Petkovića i Peštana

 

 

3270

 

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.