Ovo su zahtevi muzičara u Kragujevcu: Jednakost i plate od države!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Neka se uvedu ista pravila za sve: i za „Juru“ i za „Milanovića“ i za ugostitelje. Nema dvostrukih aršina. Tri plate za sve muzičare koji uredno plaćaju porez i zarada dok traje vanredna situacija, poručuju muzičari sa večerašnjeg sastanka. Protest ponovo sutra u 12 č.

 

Na upravo završenom sastanku, kome je prisustvovalo nekoliko desetina muzičara iz Kragujevca i Šumadije-odlučeno je da se osnuje Udruženje radnika u oblasti kulture (muzičara, i ostalih profila) -koje će se u postojećoj vanrednoj situaciji boriti za socijalna i radna prava ljudi iz ove branše.

Luka Obradović

– Utvrdili smo tri tačke, tj. zahteva koje ćemo prezentovati Skupštini grada i medijima. Pravo na jednakost koje podrazumeva da iste zabrane poštuju i kompanije „Milanović“, „Jura“, „Lidl“, državne službe gde negde na šest kvadradnih metara radi i po petoro ljudi. Zašto bi se pravila razlika među ljudima i kompanijama ako smo već svi ugroženi od opakog virusa. Ovako ispada da samo ugostitelji snose odgovornost- kaže Luka Obradović, inicijator osnivanja Udruženja. Prema njegovim rečima, još dva zahteva će biti upućena nadležnima u Skupštini grada na sutrašnjem protestu koji je zakazan u 12 časova.

-Država ili grad moraju da obezbede finansijsku pomoć u vrednosti minimalne plate za svaki mesec dok traju predstojeće mere uvedene u vanrednoj situaciji u Kragujevcu. Kao i isplatu tri minimalne zarade u Republici, za muzičare koji imaju uverenja i prijavljeni su u poreskoj upravi i plaćaju porez i doprinose. Suludo je da su svi drugi dobili te tri plate osim muzičara koji državi redovno plaćaju porez- kaže Obradović.

Muzičari očekuju da će se i ugostitelji na sastanku koji je upravo počeo, složiti sa ovih zahtevima i dodati zahteve koji su vezani za njihove problemei da će se sutra u 12 č zajedno pojaviti na platou ispred Skupštine grada Kragujevca.

ucentar.rs

povezano: 

na licu mesta: Ugostitelji i muzičari ponovo pred Skupštinom grada (video)

 

povezano: 

na licu mesta: Ugostitelji i muzičari ponovo pred Skupštinom grada (video)

 

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar