Državo reaguj! Nakupci ucenjuju seljake. U očaju seku i prosipaju višnje (video)…

Nakupci u otkupnim stanicama ucenjuju seljake tako što im prvu klasu višanja proglašavaju „crvljivom“ i  nude 20 dinara po kilogramu. Opšti bunt očajnih ljudi-seku voćnjake, prosipaju na tone višanja… Država mora da reaguje i pohapsi savremene lihvare

 

 

Pretužne scene dolaze ovih dana iz srpskih voćnjaka. U očaju usled ucena preprodavaca seljaci prosipaju višnje po jarugama, seku voćnjake. U selu Vrba iz Jagodine odakle se na društvenim mrežama pojavio prvi snimak, voćari objašnjavaju da im u otpkupnim stanicama prvu klasu višanja proglašavaju za „crvljive“. Tako ih ucenjuju i nude 20 dinara po kilogramu što nije dovoljno ni za njihovo branje. Da je prekipelo pokazuje nam drugi snimak gde momak iz revolta motornom testerom seče svoj voćnjak. Umesto da mu država, u trenutku kada nam mladi glavom bez obzira beže sa sela-pomogne, ona ga ostavlja na milost i nemilost savremenim lihvarima.

Tuga… Evo kako pošteni ljudi u Srbiji prolaze. Selo Vrba, opština Jagodina 😥😥😥

Posted by Ivana Simić on Субота, 29. јун 2019.

 

Da je prekipelo pokazuje nam drugi snimak gde momak iz revolta motornom testerom seče svoj voćnjak. Umesto da mu država, u trenutku kada nam mladi glavom bez obzira beže sa sela-pomogne, ona ga ostavlja na milost i nemilost savremenim lihvarima.


povezano:

Protest voćara u Topoli: „Kad se digne kuka i motika“! (video)

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.