Narodna stranka u Kragujevcu: Vlast se kockala sa životima građana!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

„Drugi krug lažnih parlamentarnih izbora služio je kao očajnički pokušaj vladajuće ekipe da u parlament uvedu bar još jednu stranku. Takva ugurana stranka bi, po svemu sudeći, bila džak za udaranje vladajućih perjanica ali i bi i bila privid demokratije pred očima stranih država. I nakon ponovljenih izbora, odnos snaga u budućem nelegitimnom parlamentu je ostao isti. Vlast ima stoprocentan udeo u parlamentu“, kažu u Narodnoj stranci u Kragujevcu. Prema njihovim rečima, „ovi izbori ostaće u senci težih događaja i ponovne ekspanzije virusa KOVID19“.

-Da li se vlast kockala životima svojih građana dok se borila za ostanak na vlasti građanima Srbije će ostati nepoznanica. Ono što je činjenica jeste da su brojke i pre prvog kruga pokazivale da se epidemija vraća, da virus nije oslabio i da bi javni skupovi i bilo kakva okupljanja dovela građane u opasnost i rizik od inficiranja. Činjenica je i da su i vlast i „štab za izazivanje krize“ uspešno ignorisali mogući problem- kaže se u saopštenju i dodaje da je „Kragujevac, koji je u prvom talasu bio grad za primer prevencije epidemije postaje novo žarište“.

-Bivši gradonačelnik Radomir Nikolić najavljuje motku za građane koji se ne pridržavaju mera ali najavljuje i mere. U igri prebacivanja birokratske loptice na nadležne u republici izbegavaju da primene mere a odgovornost pre svega prebacuju na građane. Danas, pet dana nakon najave primene mera o kojima je cela Srbija bila informisana, nakon ponovljenih i lokalnih i parlamentarnih izbora i nakon preko 210 novoobolelih Kragujevčana u prestonici Šumadije broj obolelih se ne smanjuje. Na kraju možemo samo da postavimo pitanje da li je neko svesno ignorisao rizike od novog talasa širenja virusa KOVID19 u nameri da sebe održi na vlasti? Da li je vlast postala svesna da su u ovom kockanju imali slabije karte pa sada ćute o svojoj pobedi iako smo navikli da se na svim kanalima uživo prenosi i pobeda na izborima za savete građana mesnih zajednica po Srbiji?“, pitaju se u ovoj stranci.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar