Šta li će nas još da snađe: Ko je viđen za novog ministra iz Kragujevca!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Ako je verovati pričama po političkim kuloarima novi ministar za zaštitu životne sredine biće Đorđe Kosanić, predsednik Jedinstvene Srbije u Kragujevcu. Njegova životna priča svodi se u sledećem: od “basadžije” kod Betule preko politike – do “Palmine” fotelje!

 

I pre nego što se u javnosti pojavio famozni spisak koalicije i preraspodele mandata u novoj koalicionoj vladi počelo je da se šuška da čelno mesto Ministarstva za životnu sredinu umesto Gorana Trivana (SPS) preuzima Đorđe Kosanić, koji dolazi iz redova Jedinstvene Srbije.

foto: spisak koji je „procurio“ u KG-u

U nacionalnim medijima po prvi put Kosanić se ozbiljno pominje 2014. godine. Tada je Agencija za borbu protiv korupcije najavila podnošenje prijave protiv njega zbog sukoba interesa.

Na sajtu Narodne Skupštine kaže se da je član i potpredsednik Jedinstvene Srbije. Od zvaničnih podataka zna se da je rođen 1967. godine. Magistar je biomedicinskog inženjeringa (ne navodi se da li je fakultet državni ili privatni) i narodni poslanik od 03. juna 2016.godine.

Nastupi u medijima uglavnom se svode na hvalospeve o Draganu Markoviću-Palmi.

foto: javno ponižavanje građana Jagodine; „dve hiljade za gospođu“

-Nas od drugih izdvaja što na ličnom primeru Jagodine, iza svega što je Dragan Marković Palma uradio za građane Jagodine, želimo da ostvarimo i u Kragujevcu, za građane Kragujevca- mudro je zborio Kosanić u kampanji za ovogodišnje izbore o čoveku koji mu je omogućio da od „basadžije“ koji je nastupao sa legendom šumadijske muzike Slobodanom Betulićem Betulom- doće do srpskog parlamenta.

Narodni poslanik ući će i u anale srpskog novinarstva kada je u čuvenom „srpskom kolu“ u moru, u Paraliji intervjuisao svog nekadašnjeg kolegu -harmonikaša!

Ali do tog dometa stigao je mukotrpnim utabavanjem političkih staza ispletenim u novijoj istoriji srpskog parlamentarizma. Kako saznajemo u Kragujevcu u politici se kalio kao koalicioni partner Veroljuba Verka Stevanovića (73). Dogurao je do mesta pomoćnika JKP „Sportski centar Mladost“. Zbog nesuglasica u koaliciji i neispunjenja dogovora da preuzme direktorsko mesto napušta ekipu i prelazi kod Dragana Markovića Palme u JS. Tada mu se otvaraju svi putevi. A na svakom putu se ostavljaju tragovi.

Međutim, oni su objavljeni u ni malo zgodnom trenutku- u jeku izborne kampanje za poslednje izbore.

Istraživanje CINS-a kaže da je u periodu od 2016. do 2019.godine, kao narodni poslanik prihodovao preko sedam miliona dinara, po čemu je u samom vrhu poslanika koji najviše koštaju građane Srbije!

Budući ministar? Đorđe Kosanič

Poslanik Đorđe Kosanić je na ime poslaničke plate inkasirao 3.491.897,85, a još 1.368.676,68 dinara dobio je na ime poslaničkog dodatka. Za korišćenje sopstvenog automobila isplaćeno mu je 2.370.687,30 dinara, za službena putovanja u inostranstvu dobio je 107.921,20 dinara, a još 1.655 isplaćeno mu je za službena putovanja po Srbiji.

Sve vreme dok su ga poreski obveznici bogato plaćali u parkamentu preko firme svog tasta gradio je zgrade po Kragujevcu…

(nastaviće se…)

Ne odgovara na pitanja!

Kosaniću je portal ucentar.rs poslao pitanja u centalnu stranke Jedinstvene Srbije u Jagodini, kao i gradskog odbora u Kragujevcu. Nije nam odgovorio.

 


video: intervju koji je ušao u anale srpskog novinarstva. Narodni poslanik i kandidat za ministra intervjuiše harmonikaša u moru (od 2,11…)

 

 


 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar