Alarmantno: Korona u Zavodu za odrasle “Male Pčelice”

Kako portal ucentar.rs nezvanično saznaje jedna od doktorki u Zavodu za odrasle “Male Pčelice” pozitivna je na korona virus. Ime i prezime doktorke poznati su našoj redakciji. On je od ponedeljka na bolovanju, a prema našim izvorima još jedan član njene porodice, zaražen je opakim virusom.

Zavod Male Pčelice: Ko je na potezu?

U Zavodu za odrasle “Male Pčellice” ima 900 štićenika i 300 zaposlenih i potencijalno predstavlja opasno žarište kada je u pitanju širenje smrtonosnog virusa. Do sada nije zabeležen ni jedan slučaj obolelih, ali ova vest unosi zabrinutost.

Nju nismo mogli da potvrdimo u Institutu za javno zdravlje “Kragujevac”. Direktor Instituta Dragan Vasiljević, nije ni potvrdio ali  ni dementovano naša saznanja! U Zavodu za odrasle „Male Pčelice“ nisu odgovorili na naša pitanja. VD direktora Vladicu Stanojevića pitali smo: da li je doktorka bila u kontaktu sa pacijentima i da li su oni testirani?

Inače, opasnost od prodora korona virusa u ovu osetljivu socijalnu ustanovu dočekuje se u užasnoj međuljudskoj atmosferi. Prema tvrdnjama u ovdašnjem SNS uskoro se očekuje smena Stanojevića sa direktorskog mesta, posle debakla koju je doživeo sa svojom odborničkom grupom na lokalnim izborima. Okosnica te političke grupe i nosioci kampanje bili su, uglavnom zaposleni u ovoj državnoj ustanovi. Na izborima, i pored gromoglasnih najava da je vodeća u gradu- lista „Dela a ne reči dr Vladica Stanojević“ osvojila je svega-1,83 odsto glasova Kragujevčana izašlih na izbore.

Sa druge strane glavni kandidat da dođe na čelu ustanove je dr Danijela Nastić, zaposlena u Zavodu za odrasle. Dr Nastić, inače omiljena među radnicima sa Stanojevićem kao direktorom imala je višegodišnji sudski spor. Sud je presudio u njenu korist.

ucentar.rs

poslednja vest: 

Testiraju se i zaposleni i pacijenti 

Kako nezvanično saznajemo, trenutno je u toku testiranje i zaposlenih i štićenika koji su bili u kontaktu sa zaraženom doktorkom. Zvaničnih potvrda i dalje nema!


video: šampanjac u Zavodu za odrasle – za pobedu nad koronom!

MI SMO HEROJI OVOG GRADA .Zajedno sa zaposlenima svih 28 dana u karantinu .Hvala na iznenadjenju koje su mi zaposleni priredili veceras . USPELI SMO !!!

Posted by Dr Vladica Stanojevic on Недеља, 10. мај 2020.

 

 

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.