FIJAT u julu radi šest dana pa pauza do septembra?

Prema nezvaničnim informacijama koje smo dobili od srpskih kooperanata,  posle sedam radnih dana u julu kompanija “Fijat Krajsler Automobili Srbija” neće praktično raditi do-septembra! Organizovaće se dežurstva kao i do sada, a proces rada biće sveden na minimun. I u samom septembru radiće se šest dana- dok se u “Fijatu” razmišlja i o gašenju jedne smene u oktobru mesecu.  Zvaničnih potvrda- nema

Pandemija korona virusa žestoko je pogodila svetsku automobilsku industriju.

“Fijat” od marta praktično nije radio četiri meseca. Ilustracije radi o kakvoj se situaciji radi govore podaci o proizvodnji: u julu je proizvedeno 2800 vozila, dok se u septembru planira da sa traka siđe 2400 automobila.

Fabrika u Kragujevcu projektovana je za proizvodnju 200 hiljada vozila.

Tokom 2019. godine fabrika u Kragujevcu je u više navrata prekidala proizvodnju automobila zbog slabe prodaje, pre svega na američkom tržištu.

Prema navodima domaćih medija zaposleni u kragujevačkoj fabrici tokom prošle godine proveli su na plaćenom odsustvu 132 dana, a kada se tome dodaju godišnji odmori, praznici i neradni dani vikendom, proizvodne trake nisu radile duže od pola godine.


 

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.