DVERI: Krivične prijave zbog rušenja Tržnice!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Gradska organizacija Srpskog pokreta Dveri Kragujevac sa gnušanjem odbacuje politikantska opravdanja današnjeg urušavanja svojevrsnog bisera gradske arhitekture, zgrade Tržnice na Mileševom vencu od strane nadležnih iz lokalne samouprave.

„Sasvim je izvesno da je do urušavanja kulturnog i istorijskog nasleđa Kragujevca došlo zbog neadekvatno preduzetih radova i izbegavanja postavljanja kvalitetne zaštite objekta. Nestručnost, nemar i vođenje gradskih poslova po burazerskom principu a pod plaštom štednje još jednom preskupo plaćamo“, kaže se u saopštenju Dveri i insistira  „da se radovi odmah obustave, da se formira nezavisna stručna komisija koja će utvrditi nastalu štetu i odgovornost izvođača građevinskih radova, nadzornog organa i investitora“.

„Kriminalna vlast SNS ovu zemlju i njene građane dovela je do potpunog uništenja. To se danas vidi i na primeru fizičkog urušavanja zgrade koja je pod zaštitom države. Ovakav nemar, neznanje i necivilizovan pristup rekonstrukciji objekta od izuzetnog značaja zahteva krivičnu odgovornost i adekvatnu kaznu“, kaže se u saopštenju gradskog odbora Dveri i ističe „da  se neće odustati sve dok vinovnici ovog skandaloznog događaja ne budu strogo sankcionisani“.

„Narednih  podnećemo krivične prijave protiv svih koji su na bilo koji način, svojim činjenjem ili nečinjenjem, dopustili da dođe do uništenja kulturno-istorijskog blaga u prvoj prestonici moderne Srbije“- kažu u ovom pokretu.


 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar