Fafi: „NE VREĐAJTE ME! JA SAM POŠTEN ČOVEK!

Povodom teksta u kome se jedan od glasača zbunio i na izbornom mestu u Korićanima dao svoj glas listi „Dela a ne reči dr Vladice Stanojevića“, umesto listi Demokrаtske unije „Roma Milana Petrovića Fafija“ reagovao je predstavnik unije Roma u dopisu redakciji ucentar.rs. Pismo, uz objašnjenje da nije postojala namera ni o kakvoj uvredi romske nacionalne manjine prenosimo integralno:

„Poštovani gospodine uredniče,
Pažljivo sam pročitao Vaš tekst, i zbog svog obraza i mojih sugrađana Roma moram da iznesem neke činjenice- da se Vaš tekst ne bi zlonamerno protumačio.
I ako je došlo do moguće zabune zbog sličnosti plakata između naše liste Demokratske unije Roma i liste “Dela a ne reči”, koju predvodi državni direktor dr Vladica Stanojević, i same bliskosti rednih brojeva-11 i 12, mora da se razjasne sledeće činjenice kako- ne bi došlo do povrede mog ugleda i moje časti. Tako i mojih saradnika Roma.
plakati i bilbordi uneli zabunu!

1.   Ceo Kragujevac zna da je Fafi pošten čovek i da nikada nije bio državni direktor kao čovek sa kojim me je Vaš tekst (ne)namerno uporedio.

2.   Moji saradnici i ja smo na tom izbornom mestu osvojili 60 glasova, a Vladica Stanojević-dva, tako da je od moguće “zabune” samo mogao da ima vajdu! Valjda narod nije lud da ne zna za koga glasa.

3.   Moja kampanja je finansirana isključivo od naših privatnih para, bila je skromna i iz duše. Za njega ne znam, ali se toliko razumemo u marketing da je uloženo bar na hiljada puta više nego u našu kampanju, a samo na tom mestu osvojili smo 30 puta više glasova od liste “Dela a ne reči dr Vladica Stanojević”.

4.   Iza naše liste stao je pošten svet! Ne znam ko su ljudi koji su pomogli listu sa kojom ste nas donekle i verujemo nenamerno uvredljivo uporedili, ali tu ima i onih koji su se kroz ugostiteljstvo bavili sumnjivim rabotama. Tako da to mora da se podvuče.

I poslednje…

5.   Ovim tekstom ste dugoročno naneli štetu ugledu Demokratske unije Roma, iako. ne sporimo da možda i postoji fizička sličnost koja se u tekstu pominje. Ali zbog našeg obraza Molimo Vas da objavite demanti u celosti. Mi smo pošten svet!

Demorkatska unija Roma

Milan Petrović Fafi“.


povezano.

I to se dešava: Pomešali Fafija i Vladicu!

 

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.