Niko od nadležnih ne zna kako se urušila pijaca!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Niko od nadležnih još uvek ne daje zvanične informacije kako se urušila zgrada Tržnice, koja je jedna od simbola Kragujevca i nalazi se pod zaštitom države. Zid zgrade urušio se pre nekoliko sati što možete videti na ekskluzivnom snimku koji je portal ucentar.rs prvi objavio.

video: trenutak rušenja zgrade

Rukovodilac sektora pijace Ana Vujičić „ne može da da nikakvu informaciju“ i uputila nas je Upravu za investicije i razvoj Skupštine grada Kragujevca.

U informativnog službi SG kažu da se očekuje izjava nadzornog organa i Marka Brkovića iu Zavoda za zaštitu spomenika kulutre. Nadležni će se obratiti na kanalu jutjuba Skupštine grada Kragujevca.

Da podsetimo, prilikom radova na rekonstrukciji zgrade Gradske tržnice u centru Kragujevca, tzv. Zelena pijace, urušio se zid a do toga je došlo, kako nezvanično čujemo na licu mesta, usled radova na otkopu zemlje bagerima. Temelji zgrade su potkopani tako da ona više nije mogla da iidrži.

video: Posledice…. snimak Krsto Vranić

 

Inače, Ideja da se podigne ova zgrada stara je još od 1924. Nekoliko godina kasnije izrada projekta zgrade Tržnice bila je poverena tehničkom birou „Solarević” iz Beograda, koji je na vreme uradio traženi projekat.

Ponos Kraljevine Jugoslavije

Zdanje kragujevačke pijace projektovao je Đorđe Kovaljevski, arhitekta koji je radio Generalni regulacioni plan Beograda. Bila je prva pokrivena pijaca u Evropi i najlepša u tadašnjoj Kraljevini Jugoslaviji,

Radovi na izgradnji zgrade Tržnice započeli su 1928. godine a godinu dana kasnije objekat je bio sagrađen i predat na upotrebu Opštini varoši Kragujevačke.

Sadašnje radove na rekonstrukciji izvodi JKP „Niskogradnja“.

ucentar.rs

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar