Aleksandar Vučić: Čuvaćemo pristojnu Srbiju! Neće biti policijskog časa?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

-Sinoć u Beogradu smo bili svedoci najbrutalnijeg političkog nasilja poslednjih nekoliko godina i svedoci brutalnog političkog nasilja- rekao je na početku obraćanja povodom sinoćnih dešavanja  Aleksandar Vučić, predsednik Srbije.  Prema njegovim rečima, „Republika Srbija je u prethodnih nekoliko godina potpuno poštovala slobodu okupljanja za razliku od prethodnih vlasti“,

-Iako su neki pokušali demonstracije da pravdaju pričom o korona virusu, ali bili ste svedoci političkog protesta- rekao je Vučić istučući da je protest neprijavljen i nezakonit. On je naglasio da su „eksremisti uglavnom desničarskih i kao sami kažu profašističkih organizacija napali su Narodnu Skupštinu Republike Srbije i ušli u Narodnu Skupštinu“.

-Više sati brutalno su napadali policiju, vređali ih, gađali kamenicama, tukli…Koristili su noževe, „molotovljeve koktele“ kojima su zapaljena pet policijskih vozila. Policija je reagovala o zakonu i tek kada su lica zauzeli hol Narodne Skupštine- rekao je između ostalog Vučić, pokazujući fotografije povrede zadobijene nožem.

On je rekao da su i bezbednsone službe zatajile jer je u demonstracijama bilo i „inostranog faktora“.

-Naneta je šteta ugledu zemlje. Najvaio sam pritiske pred buduće poruke. Niko ne sme da ugrožava život policajca. I to je moja poruka onima spolja koji misle da ne znamo sa koliko prstiju su bili umešani“.

-Pozivam ljude da ne izlaze na proteste, ne zato što se plašim, odložio sam put za Pariz da bih dokazao da se ne plašim. Molim ljude da ne izlaze zbog moguće zaraze. Danas nam je drugi najgori dan od poetka pandemije korona virusa. imamo 11 umrlih. Molom ljude da se ponašaju odgovorno- rekoa je Vučić i naglasio da će protesti biti dozvoljeni i večeras „sve dok se ne anpada policija i ruše državne institucije“.

 

Neće biti policijskog časa u Beogradu?

-Svakako će biti pooštravanje mera za Beograd. Smatram i mislim da sam bio u pravu jer bez vanrednog stanja  ne može se oraničiti kretanje. Krizni štab misli da ima još jedna šansa. I verovatno neće biti policijskog časa. I dalje stojim iza svog mišljenja, ali ću poštovati stav struke- rekao je Vučić.

 

ucentar.rs

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar