Rebić: Policija bila uzdržana… Povređeno 43 policajaca i 17 demonstranata

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Bilans sinoćnjih protesta i nereda u Beogradu „izuzetno ozbiljan“ što se tiče policije.Imali smo 43 povređena policijska službenika, verovatno je broj značajno veći jer se oni sa lakšim povredama nisu javljali. Imamo podatak o povređenih 17 demonstranata“, rekao je Rebić gostujući u Dnevniku RTS-a.

Kako je rekao direktor Rebić „privedena su 23 huligana,  navodeći da je među njima i Damnjan Knežević, koji se može označiti kao organizator upada u Skupštinu. Dodaje da je i bivši član Dveri Srđan Nogo takođe označen kao organizator upada“.

Inače, Damnjan Knežević u javnosti je poznat kao organizator narodnih patrola protiv migranata.

Policija će, kaže direktor policije, izvršiti analizu i utvrditi ko je odgovoran za organizaciju protesta dok Wodgovornost za napad na policiju i upad u Skupštinu jeste na Kneževiću i Nogu“.   

U gostovanju na RTS rekao je i da je „jedna osoba uhapšen je zbog paljenja policijskog vozila“.

„Ne možemo da dozvolimo da samo 23 lica bude odgovorno, moraju i drugi“, kaže Rebić.

U jednom trenutku na terenu je, kaže, bilo oko 200 policijskih službenika.

„Mislim da je policija dugo bila uzdržana do krajnjih mera, upotrebili smi fizičku snagu tek kad je ona bila upotrebljena prema nama, krajnje uzdržano smo postupali, hemijska sredstva smo upotrebili tek oko 11 sati, na kraju je i konjica morala da interveniše. Ipak smo uspeli da ih sve rasteramo, videćemo na osnovu video-zapisa sa kamera da identifikujemo sve koji su činili nasilje na beogradskim ulicama“, napominje Rebić.


video: Rebić na RTS o sinoćnim demonstracijama

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar