Šarčević: Studentima ispunjeni svi zahtevi!

Šarčević je na današnjem sastanku s predstavnicima studenata iz studentskih domova u Beogradu rekao da je studentima omogućeno više rokova za ispite, kao i da mogu da ostanu u domovima tokom leta shodno obavezama na fakultetima.

„Studentski domovi neće prekidati s radom tokom leta. Cena hrane i smeštaja tokom letnjih meseci neće biti komercijalna već beneficirana prema zahtevu studenata“, rekao je ministar.

Studenti koji su kovid pozitivni smešteni su u Učenički dom „Stevan Čolović“, a oni sa izraženijim simptomima smeštaju se u zdravstvene ustanove gde mogu da dobiju adekvatnu negu.

Predstavnici studenata iz studentskih domova zamolili su da se ukine potvrda sa fakulteta koju donose u restorane kojom se omogućava ishrana što će, kako je rečeno, takođe biti omogućeno.

Prema rečima ministra, u dogovoru sa Konferencijom univerziteta Srbije (KONUS) četvrta tačka zahteva, da se omogući još jedan dodati ispitni rok u avgustu, bila je ispunjena nakon prvog sastanka.

Do dogovora došlo je nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić zbog rasta broja zaraženih koronavirusom najavio zatvaranje studentskih domova, nakon čega su studenti izašli na ulice tražeći, između ostalog, da se ne iseljavaju iz domova, da se studentima koji imaju kovid da još jedan rok jer bez njega ne mogu da ostvare uslov za budžet…

izvor: beta

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.