Srbija na ivici građanskog rata- i danas protesti u Beogradu!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Novi protesti zakazani su za večeras u 18 č. Srbija ih dočekuje u atmosferi prozivanja političara-pozicije i opozicije zbog sinoćnog prolivanja krvi na ulici. Šta se dogodilo juče u Beogradu gde su se videle nemile scene nezabeležene poslednjih 20 godina

 

VLAST: Đilasovi fašisti pokušavaju nasilno da preuzmu vlast!

Vlast i mediji pod kontrolom države tvrde da su “đilasovi fašisti” pokušali nasilno preuzimanje vlasti. Premijerka Ana Brnabić prvi je predstavnik vlasti koja je osudila je demonstracije.

Brnabić: „Nasilnici iz opozicije“

„Najoštrije osuđujem vandalizam političara koji stoje iza nasilnog upada u Skupštinu Srbije u trenutku kada se država i zdravstveni sistem suočavaju sa najtežim udarom koronavirusa od početka pandemije“, navela je Ana Brnabić, prenosi RTS.

Pošto nisu mogli da u Skupštinu Srbije uđu na izborima ponovo su pokazali svoje pravo nasilničko lice pokušavajući da steknu političke poene na najvećoj krizi na planeti od Drugog svetskog rata, rekla je premijreka.

Ona je istakla da broj novozaraženih u svetu svakoga dana raste i da je zbog toga važno da budemo jedinstveni i pružimo svu neophodnu podršku našim zdravstvenim radnicima koji se predano bore za svaki život u Srbiji.

Pink.rs pod naslovom  „Sramno ponašanje pristalica Dragana Đilasa!“ izveštava da su „na ulice Beograda, nakon najave da će u prestonici biti uvedene nove mere protiv sprečavanja širenja koronavirusa, izašle pristalice Dragana Đilasa, tražeći da se ova odluka ne realizuje“.

-Oni su rešili da protestuju protiv mera za sprečavanje širenja koronanvirusa, a na skupu su čak blokirali prolaz kolima Hitne pomoći. Okupljeni su čak psovali vozača Hitne pomoći, lekare, tehničare…-izveštava pink.rs.

Aleksandar Vulin, ministar odbrane poziva na hapšenje svih koji su „uništavali Beograd“.

ministar bi da hapsi

– Ili će svaki političar koji poziva na nasilje i svaki siledžija koji je sinoć uništavao Beograd biti pronađen i kažnjen, ili u Srbiji nema demokratije. Srbija na silu mora da odgovori silom zakona – poručio je Vulin, saopštilo je jutros Ministarstvo odbrane. On je ocenio da država mora da dokaže da u njoj vladaju zakoni i dodao da su „huligani i političari koji ih huškaju sinoć divljali u Beogradu, zato što prethodno nisu kažnjeni oni koji su upadali sa motornim testerama u RTS, oni koji su koristili poslaničku funkciju da bi razbijali vrata na Narodnoj skupštini, zato što nisu kažnjeni oni koji su za vreme vanrednog stanja organizovali proteste, zato što niko nikada nije kažnjen za zaustavljanje saobraćaja u Beogradu i iživljavanje na mirnim gradjanima“.

– Država Srbija mora da dokaže da u njoj vladaju zakoni, a ne siledžije i političari koji samo silom mogu da udju u Skupštinu – izjavio je ministar odbrane.

Opozicija: KRIVAC JE ALEKSANDAR VUČIĆ!

Opozicija je saglasna samo u jednom: narod se ispred Narodne Skupštine okupio spontano. I sam Dragan Đilas kaže da je nastup Aleksandra Vučića isprovocirao izlazak naroda na ulice najavom o uvođenju policijskog časa! Njegov portal donosi i autorski tekst sa žestokom porukom.

Opozicija krivi Vučićev nastup

-Beograd te se ne plaši! A i u drugim gradovima, straha je sve manje. Prebacio si odgovornost na narod zbog svojih besmislenih odluka u vreme pandemije. Lažni podaci o broju umrlih, zaraženih. Samo da bi dobio izbore na kojima si učestvovao SAM.

Sada opet, kao pravi VLADALAC, APSOLUTISTA rešio si da opet zatvoriš sve ljude ceo vikend. Kao, tako ćeš sprečiti širenje zaraze.

Pa, majstore, kako ti voliš da se obraćaš drugima, znam da si najpametniji, ali evo jednog predloga za smanjenje zaraze. Oslobodi ljude radne obaveze radnim danima, zatvori tržne centre, restorane, teretane, obezbedi ljudima plate iz budžeta koji se puni novcem tih građana. Reče Ti ionako da budžet nikada nije bio puniji.

Ne, pametni naš Aleksandre. Radiš ono što najbolje znaš. Vladaš silom i strahom.

Čoveče, količina suzavca koju je policija ispalila na goloruk narod je bila veća nego za vreme petooktobarskih promena-piše Đilasov portal.

„Ubačeni Udbaš“ ili opozicionar?

Novinarka NIN-a Vesna Mališić kao komentator direktnog prenosa N1 sinoć se više bavila „da li je desnica preuzela proteste od građanske Srbije, tvrdeći da su pristalice odmetnutog člana dveri Srđana Noga krenuli nasilno na policiju“. Kako je dobro primetio jedan sagovornik ucentar.rs „u stilu abortiranog agipropovca poražene struje Osme sednice čiji su nusprodukti zauzeli apsolutno pravo na građansku opciju u krugu dvojke“- nametnuto je mišljenje da „je desenica rušila po Beogradu ne ulazeći u razloge očiglednog nezadovoljstva naroda“.

-Problem je daleko ozbijniji od političkog prepucavanja, sinoć je bilo i anarhije, i nezadovoljstva, i prekomerne upotrebe sile. Svega što državu ozbiljno treba da zabrine, a na političarima je odgovornost da se strasti smire“-kažu naši sagovornici.

Mada usitinu „ni kriv ni dužan Nogo se pojavio sinoć pred Skupštinom sa grupom pristalica koji su bili agresivni prema policiji koja je u tom trenutku mirno stajala na ulazu. Okupljeni su počeli da mu skandiraju „Idi kući Nogo“.

-Nogo je Udbaš sada se vidi sve- rekao je jedan demonstrant u kameru N1 ispred zgrade RTS-

Boško Obradović izjavio je da „Srbija treba da krene za Beograd“!

„Ne dozvolimo više da nas prave budalama. Sad ili nikad. Vreme je da pokažemo koliko je nezadovoljnih ljudi u Srbiji i da ne dozvoljavamo da nas više prave budalama, lažu, kradu i ponižavaju“, poručio je Obradović na tviteru. On je dodao da niko građanima neće pokloniti slobodu, već da je moraju sami osvojiti.

„On mora da padne. Kraj“, poručio je Obradović.

Kokan Mladenović: „Opozicija nije sposobna da izvede narod na ulice- treba sve promeniti“

„Budućnost svake demokratije u Srbiji će se brojati onim godinama koji će Aleksandar Vučić i njegovi saradnici provesti na robiji. Razvoj Vučićevih dijagnoza se proprocionalno odražava na živote svih nas, a diktatura se više ne može trpeti. Nema se kako nazad“, poručio je jutros u emisiji „Probudi se“ pozorišni reditelj Kokan Mladenović.

Kako kaže, narod u Srbiji više ne može da trpi stanje u društvu, ali da je veliki problem što ne postoji opoziciona grupacija ili lider koji će njihovo nezadovoljstvo na adekvatan način artikulisati.

Kokan Mladenović: „Narodu je dosta i jednih i drugih“

“Opozicija ne može da organizuje same sebe, a kamoli ovako ozbiljne proteste. Ogroman problem ovog velikog izliva besa, a njega će tek biti, jer se ovo u Srbiji ne može trpeti, je to što nema ko nekoga će da ga politički kanališe”, smatra Mladenović i dodaje da  “Diktatura se više ne može trpeti. Nema se kako nazad. Pad Vučića mora u ponor da povuče i pad Vučićeve opozicije. Srbiji je potrebna nova snaga, neukaljene ličnosti. Narodu je dosta zloupotreba vlasti i obesti jednog jedinog čoveka, koji teroriše zdrav razum čitave Srbije. Razvoj njegovih dijagnoza se proprocionalno odražava na živote svih. Vlast je organizovala fudbalske utakmice, teniske turnire, mitinge, izbore i suspenduje pandemiju, da bi se onda se istostavilo da je to velika laž”, rekao je Mladenović.

Prema njegovim rečima, predsednik Srbije i njegovi saradnici moraju da snose odgovornost za stanje u društvu, ističu da ne podržava nasilje na protestima.

“Neko mora da snosi odgovornost. Budućnost svake demokratije u Srbiji će se brojati onim godinama koje će Aleksandar Vučić i njegovi saradnici provesti na robiji. Ne mislim da je upad u Skupštini dobar način, nikakvo nasilje na te nasilnike ne može da da rezultat”, smatra on.

ucentar.rs


https://www.youtube.com/watch?v=keN6apYMytY

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar