Ugostitelji poštuju mere- i propadaju!

Kontrole Komunulne milicije i inspekcije pokazuju da ugostitelji u Kragujevcu poštuje mere donete u vanrednoj situaciij. Vreme rada od 7 do 20 časova, koju je donela gradska vlast kao meru sa suzbijanje korona virusa na teritroji grada ponajviše pogađa vlasnike objekata.

-Prometi su pali i do 70 odsto. Pored obavezne distance i sam narod se uplašio tako da ukoliko ovo potraje recimo tri meseca sigurno će biti zatvoreno na desetine kafića, kafana i restorana. Ugostitelji ne mogu da izdrže, nameti su ostali isti, nemamo nikakvu pomoć države- kaže jedan od ugostitelja. Prema njegovim rečima, ugroženo je oko dve hiljade radnih mesta u ovom trenutku, jer mnogi već razmišljaju da zatvore objekte kako bi zaustavili gubitke.

Kafići u centru Kragujevca

– Vlasnici su u kreditima i rade da bi ispoštovali banke. Sada na naplatu stižu i bankarske rate iz vanrednog stanja. Svesno između duga državi i banaka biraju dug ka državi u nadi da će sutra nešto moći da reprogramiraju. Stanje je očajno- kažu naši sagovornici. Inače, kazna za  nepoštovanje obavezujućih mera, to jest Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata je- 30.000 dinara.

Neki od kafića su odmah po donošenju odluka u vanrednoj situaciji zatvoreni. Posebno bolna tema jeste činjenica da je u Beogradu radno vreme ugostiteljskih objekata do 23 časa.

-Ne radi se samo o tih tri sata koji su značajni u letnjem periodu kada ljudi izlaze u šetnju, već i o odnosu gradskih vlasti prema ovoj važnoj privrednoj grani. Pa nije Beograd u Sibiru- kaže naš sagovornik.

ucentar.rs

 

 

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.