Protesti: U NS šetnja, u Beogradu i Nišu šetnja i okupljanje..(video)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Novi Sad- Od 18 časova građani su se okupili naTrgu slobode, peto veče po redu, kako bi još jednom iskazali nezadovoljstvo aktuelnim režimom u Srbiji.

Posle okupljanja krenuli su u protestnu šetnju ulicama Novog sada, uzvikujući „Revolucija“ i skandirajuči pogredne parole na račun policije. Prema nekim procenama  u demonstracijama učestvuje oko hiljadu ljudi. Oni su zastali ispred Policijske stanice u Novom sadu i zvali priapdnike MUP-a da im se pridruže. „Mi Vas plaćamo“, skandirali su nekoliko minuta, ali i pevali navijačke pesme i vređali policiju. Trenutno su kod Varadinskog mosta gde uzvikuju „most je naš“.  Posle šetnje ulicama Novog Sada protest je završen.

izvor: twitter drgana prica


Nišlije se okupljaju ispred Skupštine, uglavnom mlađi ljudi, a sa razglasa se čuju pesme Beogradskog sindikata, Partibrejskersa, ali i pesma “Pada Vlada”. Okupljeni polako izlaze na ulicu i počinju skandiranja i duvanje u pištaljke. Na nekima od transparenata piše: “Vučiću, ti si kovid”, “Sada nije vreme da stojiš sa strane”, “We need a change”, “Poštujte Ustav”, “Kome zakon leži u topuzu tragovi mu smrde nečovještvom”. Protesti su završeni bez incindenata.

 

https://www.facebook.com/nova.rs.officialpage/videos/198144948303317/?q=nova.rs&epa=SEARCH_BOX


U Beogradu u  Pionirskom parku nešto pre 19 časova se okupljaju ljudi u rupicama, saobraćaj kod Trga Nikole Pašića u pravcu ka Terazijama je obustavljen. Podrška predstavnicima medija u Pionirskom parku iskazana je  transparentom “Ne tucite novinare”.

Građani se i dalje okupljaju… Protesti su prošli bez incindenata. Za razliku od prethodnih dana, bilo je i manje ljudi, ali sve je prošlo bez nemilih scena koja su viđena na ulicama Beograda.

https://www.facebook.com/nova.rs.officialpage/videos/198144948303317/?q=nova.rs&epa=SEARCH_BOX

Ucentar.rs

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar