uuu strašan gaf Ivice Dačića: „Luksemburg je tu odmah pored Holandije“

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Gostujući u jutarnjem programu na televiziji Prva Ivica Dačić, ministar inostranih poslova, napravio je ozbiljan gaf u  nepoznavanju geografije i to- u srcu Evrope. Naime, govoreći o zemljama u kojima je zabranjen ulazak državljanima Srbije.

A Miljacka je desno od Alburkerkija…

-U Luksemburg se može što je zanimljivo jer je Luksemburg odmah blizu Holandije- rekao je Dačić, ministar insotranih poslova Vlade Republike Srbije.

Luksemburg je ako  idete kolima udaljen od Holandije 348 kilometara, a vazdušnom linjom 275 km. Međutim, ove dve zemlje se ne graničei i između njih se nalazi Belgija.

U oficijalnoj biografiji kaže se da je Dačić rođen 1966. godine u Prizrenu. Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.
Narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije od 2004. godine.

Bio je ministar za informisanje u takozvanoj prelaznoj Vladi Republike Srbije od oktobra 2000. do januara 2001. godine. Predsednik je Socijalističke partije Srbije od decembra 2006. godine.
Bio je prvi potpredsednik Vlade-zamenik predsednika Vlade i ministar unutrašnjih poslova od jula 2008. godine do jula 2012. godine. Obavljao je funkciju predsednika Vlade i ministra unutrašnjih poslova od jula 2012. do aprila 2014. godine.

Od 27. aprila 2014. godine obavljao je dužnost prvog potpredsednika Vlade Srbije i ministra spoljnih poslova. Reizabran je na ovu funkciju 11. avgusta 2016. godine.

Dobitnik je priznanja „Najevropljanin“ za 2009. godinu.

Govori engleski i ruski jezik.

Oženjen, otac dvoje dece.

ucentar foto: printskrin


 video: gostovanje Ivice Dačića


A od Palme: Sedam miliona narodnih para za gospodina!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar