Dragan Jovanović sprema ponudu koja se (ne) odbija!

Stanje na političkoj pijaci u Topoli je nepromenjeno- i Dragan Jovanović iz Bolje Srbije, neprikosnoveni lider u Topoli poslednjih 16 godina i SNS, sa druge strane- tvrde da imaju većinu za formiranje opštinskog parlamenta.

Tako bi ukratko mogao da glasi izveštaj o trenutnom stanju stvari u varošici pod Oplencom posle održanih izbora, čija je dramaitičnost bacila u senku sve gradove i opštine u Srbiji.

Bolja Srbija je na izborima osvojila 16 mandata, jedan više od SNS. Za formiranje skupštinske većine potrebno je da ruku podigne 21 odbornik.

SNS je potpisala koalicioni sporazum sa POKS koji ima jedno mesto, i SPS-JS koji imaju tri odbornička mesta.

KO je politički Don Korleone u Topoli?

Grupa građana “Novi ljudi za bolju Topolu-Mirko Jevtić “ sa šest mandata i trenutno u njihovim rukama je i nožii  pogača što se tiče formiranja vlasti. Međutim, stvari je dodatno zakomplikovala činjenica da su ljuti protivnici i Bolje Srbije i SNS-tako da se ne zna u kom pravcu će se stvari odvijati.

Oštra retorika i pisanija (čak i Aleksandru Vučiću, predsedniku Srbije) govore u ovom trenutku, da Bolja Srbija i SNS neće u koaliciju. Mada nam iskustva govore da je u politici poslednjih decenija sve moguće po tonu pisma koje je lider grupe građana Mirko Jevtić, uputio Draganu Jovanoviću, teško da se Jovanović može nadati njihovoj podršci.

Međutim, ispod žita traju pregovori, dogovori, trgovina… Priča se da je cena odbornika “skočila” na vrtoglavih 15 hiljada evra! Od ostalih čaršijskih govorkanja mogu se čuti najraznovrsniji scenariji budućeg raspleta političke drame. Naime, Dragan Jovanović uspeo je da ubedi odbornika sa liste SPS i troje sa liste SNS-JS da ga podrže, ali i jednog odbornika iz Grupe građana!

Sa druge strane, SNS je sa liste odbornika Bolje Srbije “zavrbovao” nekoliko odbornika, tako da je sada ovaj nezvanični rezultat o rasporedu snaga 19 na prema 19, što unosi novu dozu neizvesnosti pred konstitutivnu sednicu Skupštine opštine.

ucentar.rs


Ponuda koja se (ne)odbija!

Ukoliko mu propadnu sve moguće kombinacije za formiranje većine Dragan Jovanović, kao stari politički vuk ponudiće grupi građana koja je osvojila šest mandata- svu vlast u opštini!

Prva servis greška Jevtića ..

-Tako će ih staviti u mat poziciju. Izleteli su se sa pismom koje je Mirko Jevtić uputio Jovanoviću. Dragan je donekle  savladao  sujetu po kojoj je poznat i što je posledica šesnaestogodišnje neprikosnovene vlasti i postao je pragmatičan. Ovom ponudom grupa građana imaće političku štetu i ukoliko odbiju i ukoliko prihvate nagodbu i po mom mišljenju ukoliko se to dogodi najverovatnije će  se ići a uvođenje privremenih mera i nove izbore- kaže naš sagovornik.

 


Pljušte pisma u Topoli! Jevtić „Jovanoviću, da nismo mi punili autobuse za SNS“


Dragan Jovanović u pismu Vučiću: Otrovali su mi psa i prete mi svaki dan!


 

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.