ekskluzivni snimak: Ogromna zmija na jezeru Gruža napala čuvarku!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Na jezeru Gruža dvojica ribolovaca iz kragujevačkog naselja “Šumski raj” našli su se u čudu kada su u svojoj čuvarci zatekli -zmiju!

ogromna zmija na jezeru Gruža

-Počela je da guta jednu  “babušku” srednje veličine i kada smo krenuli da je izvadimo jednostavno joj se glava zaglavila. Prvo smo morali da oslobodimo rubu, a posle i nju nekako da izvučemo pošto se uplela u mrežu-pričaju nam ribolovci koji su nam i dostavili ovaj snimak. Zmija je prema nihovim rečima, a vidi se i na snimku bila duga oko 1,5 metara.

Inače, u Srbiji postoji čak sedam vrsta zmija koje spadaju u grupu neotrovnica. Bezopasne su: Belouška, Ribarica, Smukulja, Smuk, Stepski smuk, Prugasti smuk i Šilac koji živi samo u Pčinjskom kraju.

– Neotrovnice se razlikuju od svojih otrovnih srodnika po tome što nemaju izraženu trouglastu glavu, oble fizionomije su i nemaju uočljiv vrat. Otrovnice zbog otrovnih žlezdi na bočnim stranama glave imaju trouglast izgled glave uz uočljiv vrat – objašnjava rukovodioc ZOOhigijene u „Veterini Beograd“ Zoran Živković.

Ako vas smuk ili ribarica i „napadnu“, ništa vam se ne može dogoditi.

Većina zmija koje se mogu sresti u Srbiji su potpuno bezopasne, Sve one mogu da plivaju i uglavnom se dobro penju po vegetaciji i po kućama. Rastu čak i do dva metra, ali su potpuno bezazlene.

Naš narod smatra da nijedna zmija neće napasti čoveka osim u samoodbrani.

ucentar.rs


video: ogromna zmija na jezeru Gruža


ŠOU! Goli bežali ispred kombajna! 18+


 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar