Sazdanović radnicima na Vrače: „HVALA ZA SVAKU PROLIVENU KAP ZNOJA“

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Sveti Vrači

“Na današnji dan kada lekarska profesija u najtežem trenutku u novijoj istoriji obeležava i slavi svoje svetitelje i slavu Svetog Kozmu i Damjana – želim da se zahvalim svim lekarima, medicinskim radnicima, tehničkom osoblju i ljudima koji su prepoznali nadljudsku borbu naše struke u borbi protiv nevidljivog, nepredvidivog i smrtnog neprijatelja- kaže na početku svog pisma svim radnicima prof dr Predrag Sazdanović, vd direktora KC “Kragujevac” kome gravitira dva miliona ljudi u centralnoj Srbiji . On ističe da je “ponosan sam na žrtvu i proliveni znoj medicinskih radnika i svemu što su ljudsko pokazali u rešavanju trenutno najvažnijeg nacionalnog pitanja- borbe protiv pandemije korona virusa!”.

-Medicinski radnici u ovom trenutku pokazuju i dokazuju kako se brani država i svoj narod! Covid 19, sa druge strane je virus razara naš medicinski sistem i na žalost- razara osnovne društvene postulate jednog građanskog društva- kaže dr Saudanović i naglašava “da se na najprizmeniji način postojeća situacija koristi u političkim prepucavanjima i kada je neretko i medicinska struka provlačena kroz blato sitnošićarđijskih interesa politikanata”.

-Oprostite im u njihovo ime! Neka i dalje u ovoj važnoj nacionalnoj borbi ostanemo na tragu koji su nam odavno Sveti Damjan i Kozma svojim radom ostavili u amanet. Još jednom hvala Vam za svaku kap prolivenog znoja!- kaže dr Sazdanović, koji se nalazi na čelu ustanove koja zapošljava skoro tri hiljade medicinskih radnika.


video: Radnici Kliničkog centra „Kragujevac“ posle rada u Kovid u ambulanti

 


Predrag Sazdanović, direktor KCK”: NASILNI PROTESTI PRETE DA SRUŠE ZDRAVSTVENI SISTEM!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar