Imigranti „osvajaju“ Topolu! (video)

U glavnoj gradskoj ulici u Topol jutros oko pola sedam primećena su dvojica imigranata, što do danas nije bio slučaj u varošici pod Oplencom. I na raskrsnici kod Krćevca jutros je primećen jedan od imigranata kako sedi pored puta. Reagovao je kada je primetio da ga snimaju,

-Pokazao nam je srednji prst. Strašno je kako se ponašaju-kaže Irena Milenkoivć, vaspitačica i svedok događaja. Prema njenim rečima, „imigranti deluju agresivno kada vide da ih neko snima, inače se čudno ponašaju i beše od ljudi“. Pogledajte na snimku kako je sve to izgledalo jutros.

video: imigrant pokazuje srednji prst

Inače, mirgranti su prisutni u ovom delu Srbije migranti su prisutni već dve godine. Uglavnom se useljavaju u napuštena seoska domaćisntva i vikendice. Krajem 2018.godine, jedan migrant pokušao je da opljačka i fizički povredio vlasnika restorana  pozantog ugostitelja Miću Jovanovića „Panorama“ u Krćevcu pored Topole.  Napadač je uhapšen.

ucentar.rs foto naslovna: Irena Milenković


Svedočenje vlasnika „Panorame“ o napadu imigranta

-Pošteno da ti kažem i ne volim da se priča o tome, počeli su i da zloupotrebljavaju priču svako na svoj način. Jeste se dogodilo, uspeo sam da ga savladam. Mislim da ostali ljudi treba da znaju, jer došlo neko čudno vreme. Mislili smo u Šumadiji posle svih ratova da ništa ne može crnje da nas snađe, kad evo i azilanti ili imigranti, šta li je već počeli da nas pljačkaju i napadaju u kući- ovako počinje priču Mikica Ivanović (62),  vlasnik restorana „Panorama“ iz Krćevca kod Aranđelovca. Ivanović je pre nekoliko dana, kada je zatekao na delu lopova-imigranta, koji se izjasnio kao azilant zadobio tešku povredu glave i nosi sedam kopčadi.

Imigrant pokazuje srednji prst kod Krćevca

-Čuo sam buku. Tada sam ga video u stanu i samo sam osetio udarac po glavi. Uspeo sam da ga donekle savladam, jer sam srećom, da se i našalim, živahan i dalje. Posle čujem da lopov nije imao dokumenta, da je proteran iz Nemačke novembra meseca, da je tamo ležao pet i po godina robije. Navodno nije ni znao srpski. Bar tako on priča- kaže Ivanović, koji sa ovdašnjim meštanima u Krćevcu sada tek uspeva  da rekonstruiše odakle misteriozni stranac  u njihovom kraju. Naime, on je nekoliko dana pre ordinirao oko kružnog toka koji je praktično petlja puta Aranđelovac-Topola-Beograd i Kragujevac. Viđan je i u samom selu, ali nikome nije palo na pamet da se radi o razbojniku. Prema priči meštana viđan je i u društvu još jednog muškarca. Spavao je u nekoj kafani. Obio je jednu kuću, i tu na najlonima prenoćio nekoliko dana i „snimao“ šta se dešava po selu i ko se gde kreće.

-Kada su doveli da ga prepoznam on kaže da je azilant. Međutim, neki kažu da nema otisaka kod nas u policiji, nema dokumenta, ništa. Pitanje šta je tu istina. On je ušao u restoran, spremio da jede. Najeo se i napio. Zanimljivo je da svinjsko meso nije spremao, niti je pio alkohol  i pošao je gore gde mi je stan, gde živim sa porodicom. Čuo sam vrata i kroz polusan osetio udarac po glavi. Sreća moja što sam ostao pri svesti, obavio je lanac kao đule. Jedva smo krv zaustavili posle. On je došao sa namernom da ubije, ispoljio je veliku agresivnost dok smo se rvali- priča Ivanović, koji je napravio restoran posle dugogodišnjeg rada da bi se, kako kaže „smirio malo i proživeo vek mirno“. Njegova priča kaže da treba da „upozori da smo se kao narod malo opustili i da iz njegovog slučaja treba izvući pouku da ne možemo mirno da spavamo kao nekad“.

 

АРАНЂЕЛОВАЦ – Мигрант напао власника кафане “Панорама” у Крћевцу


 

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.