Vlast u KG na Preobraženje. I Zeki ugrožena koalicija sa SNS!

 

Konstitutivna sednica Skupštine grada Kragujevca održaće se 19. avgusta, na Preobraženje, rekao je Miroslav Petrašinović, predsednik lokalnog parlamenta, nakon konsultacija sa prvim kandidatima sedam izbornih lista – partija, koalicija i pokreta, kojima su dodeljeni mandati za novi saziv gradskog parlamenta. Inače, na konstitutivnoj sednici potvrdiće se mandati novim odbornicima, a potom će biti izabrani predsednik lokalnog parlamenta, njegov zamenik i sekretar gradske Skupštine.

O skupštinoj većini u novom sazivu lokalnog parlamenta odlučivaće Srpska napredna stranka koja je na lokalnim izborima u Kragujevcu osvojila najveći broj mandata.

Prvi na listi SNS u Kragujevcu Nikola Dašić kaže za RTK da dogovori oko nove gradske vlasti, zbog celokupne situacije, još uvek nisu počeli. Razgovaraće, kaže, sa svima.

Od trona do… Veroljub Stevanović (73)

Naši izvori iz SNS u Beogradu kažu da će se u glavnom gradu Šumadije ići na široku koaliciju u kome mesta ima za sve osim za Veroljuba Verka Stevanovića (73) i njegovu listu „Svi na ovu stranu“.

-On je prešao crvenu liniju a i konceptualno nova vlast se bazira na mlađim kadrovskim rešenjima, koji bi trebalo da u naredne dve godine uspostave političku stabilnost, kao preduslov za velike ekonomske investicije koje je Republika započela u Kragujevcu- ističe naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, bitan momenat jesu i budući predsednički izbori, gde se u SNS od Kragujevca očekuje mnogo.

-Istorijski uspeh SNS i velika pobeda Nikole Dašića i njegovog tima dokazala je da stranka ima potencijala u centralnoj Srbiji. Samim tim od njega se očekuje mnogo- kažu sagovornici ucentar.rs.

Koalicija na lokalu neće se mnogo razlikovati u odnosu na  Republiku, ali ni to nije presudno, tako da je moguće da ako SPS ne bude u budućoj vladi u Beogradu to ne znači da neće biti u Kragujevcu.

-U poslednje vreme se sve češće govori da mesta u budućoj vlasti neće biti ni za pokret „300 Kraguejvčana i pokret Volim svoje selo- Dušan Zeka Aleksić“ koji su sasvim izvesno viđeni u novoj koaliciji. Naime, apetiti ovog pokreta su porasli, a sa druge strane ogroman je koalicioni potencijal- kaže naš izvor i naglašava „da se Zekom i njegovim pokretom kao i kadrovima ovog pokreta niko nije ozbiljno bavio jer je politička borba bila fokusirana u političkom obračunu SNS i liste „Svi na ovu stranu“.

-Imalo je tu štošta da se proveri – kaže naš izvor. Inače, od 87 odbornika u kragujevačkom parlamentu, izborna lista “Aleksandar Vučić – Za našu decu” imaće 46 odbornika, lista “Veroljub Verko Stevanović – Svi na ovu stranu 17, lista „Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije, Jedinstvena Srbija – Dragan Marković Palma“ 9, a lista „Slađan Rakić – Alternativa – Kragujevačka inicijativa i Nova snaga – Eko park 4. U novom sazivu lokalnog parlamenta lista „300 Kragujevčana i Pokret Volim selo svoje – Dušan Zeka Aleksić imaće pet mandata, a izborne liste „Za Kraljevinu Srbiju – Kragujevac moj glavni grad i „Kragujevačka priča i Tolerancija – Boris Kovačević Šuma po tri mandata.


Sledi čistka direktora

Odlazi? Vladica Stanojević

Nakon uspostavljanja nove gradske vlasti sledi velika direktora u javnim preduzećima gde je osnivač Skupština grada, ali i Republika. Sasvim je izvesna smena Vladice Stanojevića, direktora Zavoda za odrasle Male Pčelice, ali i preko 80 odsto drugih direktora, kaže naš izvor u ovdašnjem SNS.

Na udaru se nalaze svi direktori koji su prethodnih godina imali afere u javnim preduzećima, ali i kadrovi zaostali iz vremena Veroljuba Stevanovića. Smene se očekuju i u nekim bitnim državnim institucijama u gradu.

-I u samom Skupštini grada očekuje se da ode veliki broj ljjudi na rukovodećim mestima u komunalnim službama, a posebno u delu građevinskih poslova- kaže naš izvor.

 


 

2 Comments

 1. Iskren čovek
  16/07/2020 - 11:19 am

  A ko je to uopšte rekao da će lista „300 kragujevčana i pokret volim selo svoje“ ući u bilo kakvu vlast a posebno u onu u kojoj se nizašta neće pitati jer je odnos snaga trenutno takav, ljudima sa ove liste nije do vlasti radi vlasti već do mogućnosti da se iz korena menja način rada i vršenja vlasti, manite se neonovanih rekla-kazala tračarenja.

  Reply
  • Iguman
   19/07/2020 - 8:33 am

   Meni se cini da je Zeka ucio od Verka kako se pliva u politici, pa kada je uobrazio da je bolji plivac od njega napustio ga je. Poznavajuci ga on bi pristao i da bude deo vlasti za mrvice sa SNS stola. Zivi bili pa videli.

   Reply

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.