Ekskluzivno: “Otvorena Pandorina kutija”!- sve o skandalu u Malim Pčelicama

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Pred Prekršajnim sudom u Kragujevcu kasno sinoć okončan je skandal o kome je brujao ceo grad- kada je Vladica Stanojević, vd direktor Zavoda za smeštaj odraslih “Male Pčelice” prijavio supruga radnice da mu je pretio. Po odbrani- skandal je tek počeo…

 

“Dana 15. jula oko 11 č, ja sam pošao sa koleginicama Ivanom i Snežanom na kafu i kad smo stigli do kapije na platou me je spremno čekao Aleksandar Stamenković, a njegova supruga Jelena je čekala da potpiše rešenje o prestanku radnog odnosa. Tada sa platoa počinje da viče “zašto je moja žena dobila otkaz”? Dolazi do nas i kaže mi “zašto je dobila otkaz?”. Ja mu odgovorim “Dobar dan šta želite?”, a on mi ljutitim glasom odgovara “Šta se praviš lud?”- ovako je svoje svedočenje započeo vd direktora Vladica Stanojević, pred Prekršajnim sudom o incindentu o kojem je juče brujao ceo Kragujevac.

vd direktor Stanojević „Mislio sam da će da me udari“

Da podsetimo, Stanojević je pozvao policiju i prijavio Stamenkovića za pretnje koje mu je uputio u restoranu “Samo skreneš”, preko puta Zavoda za odrasle „Male Pčelice“. Intervenisala je policija.  U svojoj izjavi pred Prešrajnim sudom u Kraguejvcu  Stanojević navodi da je „dok je sedeo sa Ivanom Dželatović Ješić i Snežanom Obradinović“, inače radnicama Zavoda koje su se nalazile kao odbornički kandidati na njegovoj listi “Dela a ne rečI” (lista osvojila 1,83 odsto glasova na lokalnim izborima)- u pomenuti restoran došao Aleksandar Stamenković, kako kaže vd direktor- “trčećim korakom”.

-Uzima celu klupu i bukvalno je stavlja naspram našeg stola i meni se obraća “E sad ćeš da mi kažeš što je Jelena dobila otkaz”. Zatim mi govori “debelokošcu”, “koji si ti debelokožac”- kaže šred sudom  vd direktora Stanojević, koji je naglasio da je Stamenković “bio bez maske i bukvalno mu pljuvao u lice”. Da ga je nazivao “propali gradonačelnik”, “debelokožac”, “šiptarčino”… Naglasio je da je “Aleksandru odgovorio da Jelena Stamenković  “nije dobila otkaz, već joj je prestao Ugovor o delu odnosno prestanak radnog odnosa na određeno vreme”.

Vladica, Zavod, svedociDđelatović-Ješić i Obradinović u kampanji za izbore..

“Kada sam rekao da je Aleksandar mene spremno čekao mislio da me je čekao kao zapeta puška i bukvalno sam očekivao da će svakog trenutka da me udari. Tako sam se osećao”- zaključio je vd direktora Stanojević svoje izlaganje pred Prekšrajnim sudom povodom prijave koju je podneo polciji.

Međutim, sa druge strane, ugledni kragujevački advokat Nataša Radević kaže da se radi o lažnom prijavljivanju, da su iskazi svedoka, inače političkih aktivista pokreta Ivane Dželatović-Ješić i Snežane Obradinović do tančina usaglašeni. Advokat okrivljenog kaže i da je ovim postignut domino efekat- odnosno da se otvara “Pandorina kutija”. šta se radi, u stvari u Zavodu za smeštaj odraslih Male Pčelice.

-O tome će biti reči tokom procesa. Šta je sve Jelena Stamenković morala da radi dok je bila privremeno zaposlena u Zavodu za odrasle Male Pčelice. Sa svojim timom razmišljam i o protivtužbi. Ali ovde se suštinski radi o ništavnoj pravnoj stvari- kaže advokat. Radnica je iz Doma zdravlja imala potvrdu “o nastupanju privremene sprečensoti za rad” i praktično nije mogla da dobije prestanak radnog odnosa na određeno vreme”.

-To je nonses. A ako se sagledaju sve okolnosti ko je radnicu obaveštavao, pozivao, plašim se da već imamo posla i za inspekciju za rad uprvo minsitarstva koje je osnivač ustanove- kaže advokat Radević

Aleksandar i Jelena Stamenković

Pred Prekršajnim sudom o svojstvu okrivljenog Aleksandar Stamenković, po zanimanju vozač kamiona koji do sada nije osuđivan- izjavio je da nije vređao vd direktora Stanojevića. Prema njegovim rečima, jeste ga pitao zašto je njegovoj supruzi dao otkaz ispred kapije Zavoda, ali se završilo na tome.

-Sve vreme me pita “ko si ti?”. Ja mu odgovaram “Jelenin suprug“,

Rešenje o prestanku radnog odnosa na određeno vreme Jeleni Stamenković

Vladica kreće da prođe pored mene i ja sam mu samo rekao “Nemoj da me udaraš”- kaže pred sudom Stamenković.

Dalje naglašava da je njegova supruga Jelena ostala da potpiše rešenje o prestanku ugovora o radu, a on je otišao u restoran “Samo skreneš”, gde su se nalazili Stanojević, Dželatović-Ješić i Obradinovićka. Po sopstvenom priznanju, dok je sedeoi za drugim stolom ponovo je pitao vd direktora zašto je njegovoj supruzi uručio rešenje.

-Odgovorila je ona plava žena mislim da se zove Ivana govoreći da ja ne znam svoju ženu, da je ona neradnik, čak je došlo do toga da mi je rekla da živim u zabludi- kaže u svom iskazu Stamenković. Prema njegovim rečima, sa suprugom je iz restorana otišao u Urgentni centar KCK. Od kuće su mu javili da ga je tražila policija.  On u potpunosti negira priču trougla Stanojević-Dželatović-Obradinović.

-Nisam nikoga vređao. Osporavam sve što se desilo u potpunosti. Imam dovoljno svojih problema s obzirom da se ja i žena lečimo od steriliteta i bukvalno skupljamo novac za ovo lečenje. Supruga je imala I problema sa hipofizom- rekao je na kraju svog izlaganja Stamenković.

ucentar.rs


Sutra: Šta su pred Prekršajnim sudom svedočile Stanojevićeve saradnice Dželatović-Ješić i Obradinović. Svedočenje Jelene Stamenković, bivše radnice Zavoda za odrasle i šta je morala sve da radi u socijalnoj ustanovi da ne bi dobila otkaz…


 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar