Majka devojčice koju je pas unakazio- „Zaklao bi mi dete da ga nisu odvojili“

-Lena je vozila biciklu putem, gde i ostala deca prolaze i igraju se tu. Ne znam šta je iziritiralo komšijinog psa, ali je napao prvo bicikl, a onda i dete. Unakažena je- kaže nam majka sedmogodišnje Lene Marijana Ivanović iz okoline Aranđelovca. Lenu je juče napao komšijin pas „američki staford“ nanevši joj teške telesne povrede.

Majka Marijana je celu noć provela u Institutu za majku i dete, gde je sinoć na Plastičnoj hirurgiji operacija deteta trajala tri i po sata.

Lena (7) danas ide na drugu operaciju

Za danas je zakazana i druga operacije. Sreća u nesreći je, kažu roditelji- da je dete sa svojim timom operisao dr Radoje Simić, načelnik Odeljenja plastične hirurgije u Institutu za majku i dete. Dr Simić važi za jednog od najboljih dečijih plastičnih hirurga u regionu.

-Jutros nam je dr Simić rekao da je Lena dobro, da je operacija dobro prošla. Samo da joj ne ostanu ožiljci devojčica je to- kroz plač nam govori majka Marijana i prepričava sinoćne nemile scene.

-Kada sam je videla koža joj je visila sa obraza, nos je da tako kažem „pocepan“, uvo poluotkinuto. Ujeo ju je sa podlakticu i na nogama sam videla ujede. Zaklalo bi mi dete da ga žena čiji je pas nije odvojila. Strašno!- priča Marijana.

U policiji su nam potvrdili da su pokrenuli istragu. Vlasnik psa „američki staford“ Goran Milinković iz sela Ranilović kod Aranđelovca, sam je telefonom prijavio da je u  Opštu bolnicu u Aranđelovcu „dovezao komšijino dete koga je ujeo njegov pas“. Napad se dogodio juče oko 13 časova.

Milinković je sinoć davao izjavu u stanici policije u Aranđelovcu, a iz Policijske uprave Kragujevac naređena je detaljna istraga slučaja. I pas „američki staford“ je odveden na ispitivanje kod nadležnih veterinarskih inspekcija.

Lena sa majkom

-Ne znam šta da Vam kažem ne krivim nekako ni njih. Samo je trebalo da ga vežu. Mi kupujemo mleko i sir od tih ljudi i uvek sam zvala kada sam slala decu da vežu psa. Nemam ja ništa od toga što će oni da odgovaraju. Meni je dete unakaženo. I to na ulici. Tu svaki dan ima komšijske dece. Samo u toj ulici živi njih sedmoro- priča nam Marijana, pomalo nepovezano dok čeka u Institutu za majku i dete drugu operaciju deteta.

ucentar.rs foto: privatna arhiva, printscreen, Fb

izvor: kurr.rs

 


Staford: odan i „mašina za ubijanje“

 

OVO JE PAS koji je unakazio dete Aranđelovcu 

„Američki staford terijer (AST), najčešće poznat samo kao staford je jedna od najpopularnijih rasa u Srbiji. Prema nekim istraživanjima, spada među prvih šest rasasa. I to sa razlogom. Prvenstvena osobina staforda je da zadovolji svog vlasnika. Ukoliko vlasnik neguje sve dobre osobine staforda, dobiće neverovatnog psa, odanog, hrabrog, maksimalno socijalizovanog, zabavnog, inteligentnog i druželjubivog. Nepravedno je u mnogim slučajevima okarakterisan kao mašina za ubijanje, zbog brojnih priča i predrasuda. Na žalost, ta rasa je zloupotrebljena od strane loših i neodgovornih vlasnika, koji preko staforda leče svoje komplekse i frustracije. Ukoliko vlasnik od njega želi da bude nasilan i surov, pas se lako trenira da bude takav“- piše u časopisu „Moj ljubimac“.

ucentar.rs foto: printscreen-fb


 

1 Comment

  1. 18/07/2020 - 7:32 am

    Sve pse u kavez… Ovo kad se desi doživotna robija vlasniku psa… Oni koji štite pse a ne ljude, pustiti da im se ovo desi pa da vidimo kako će tada da žive sa posledicama i psihičkim i fizičkim…

    Reply

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.