Skandal “Male Pčelice” (II deo): „SAM PAO SAM SE UBIO“!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Pred Prekršajnim sudom u Kragujevcu kasno preksinoć okončan je skandal o kome je brujao ceo grad- Vladica Stanojević, vd direktor Zavoda za smeštaj odraslih “Male Pčelice” prijavio je supruga radnice da mu je pretio. Po odbrani- skandal je tek počeo…

 

Pred sudijom Prekršajnog suda našli su se tako pored direktora, okrivljeni suprug radnice Aleksandar Stamenković, Jelena Stamenković, bivša radnica Zavoda za smeštaj odraslih “Male Pčelice” kao svedok odbrane. Sa druge strane bili su tu i svedoci događaja koje je naveo vd direktor Stanojević- Ivana Dželatović Ješić i Snežana Obradinović. Njih dve slove za uticajne radnice u socijalnoj ustanovi, i bliske saradnice direktora, ali istovremeno nalazile su se kao odbornički kandidati na listi “Dela a ne reči- dr Vladica Stanojević”, koja je na proteklim lokalnim izborima u Kragujevcu osvojila je 1,83 odsto glasova.

Partija u Zavodu za odrasle „Male Pčelice“

Stanojević i okrivljeni Stamenković dali su dijametralno suprotne izjave, a ugledni kragujevački advokat Nataša Radević, zastupnik okrivljenog kaže da “očigledno reč o lažnom prijavljivanju, da su izjave svedoka koje je naveo direktor maltene do tančina usaglašene, kao i da je Rešenje o prestanku radnog odnosa na određeno vreme uručeno nezakonito”.

Ali da nastavimo sa izjavama svedoka i šta se dešavalo pred Prekršajnim sudom u Kragujevcu. Radnik Ivana Dželatović Ješić izjavila je “da je dana 15. jula ove godine, oko 11 časova sa koleginicom Snežanom i direktorom Vladicom krenula na pauzu jer su hteli da odu na kafu”.

-Kako smo se približavali kapiji, ja sam videla Aleksandra i Jelenu. Rekli smo im “Dobar dan”.  Primetila sam da je Aleksandar izgledao vidno agresivan, bio je zajapuren u licu. Tada se obraća “samo Vas čekam, baš lepo” – počela je svoje svedočenje Dželatović Ješić. Prema njenim rečima, javila se bračnom paru Stamenković još jednom, ali nije bilo odgovora.

-Aleksandar počinje da viče i obraća se direktoru “ti mi trebaš, ti, ti..Da mi kažeš zašto je moja žena dobila otkaz”. Pri tome je bio zajapuren i besno je govorio. Vladica mu odgovara “ne razumem kako dao otkaz”, a Aleksandar “znaš ti lepo šiptarčino”- stoji u zapisniku sa suđenja.

Tu se našla i koleginica, Vesela Sretenović.

Svedok Ivana Dželatović Ješić u kampanji za lokalne izbore

-Vladica se obraća Veseloj i kaže “da li možete da objasnite ovom gospodinu da Jelena nije dobila otkaz već je prestao ugovor o radu”. Vesela to potvrđuje- navodi Dželatović-Ješić u svedočenju.

Dalje kaže da je Stamenković sišao sa platforme na kojoj je stajao i krenuo ka vd direktoru Stanojeviću.

-Ide ka direktoru, više se zaleće ka direktoru i govori “sad ćeš ti da vidiš ko sam ja”. Snežana i ja mu se obraćamo rečima “Aco kako to pričaš sa direktorom”, a on nam odgovara “Vas dve kalašture da ćutite”- slikovito opisuje navodni događaj Dželatović Ješić. Ona naglašava da se “Aleksandar sve vreme unosio Vladici u lice i da nije nosio masku”.

Zanimljivo je da se detalj “da Aleksandar nije nosio masku” gotovo identično ponavlja i u svedočenju vd direktora Stanojevića i kod svedoka koje je on naveo!

Ivana Dželatović Ješić dalje kaže pred sudom da su otišli u restoran preko puta “Samo skreneš” i da se tu ubrzo pojavio Aleksandar.

-Uzima klupu sa levog stola privlači je preko puta nas i kaže “e sad će te videti presešće vam kafa”. Ponovo nastavlja sa istim uvredama od ranije. Meni govori “Ti da ćutiš kalašturo”. Ja sam mu rekla samo “Ja te molim da se udaljiš”, a on mi odgovara “A smeta ti. Sad ću da Vam zagorčam kafu i život i nastavlja Vladici da govori “debelokošcu”, “propali političaru”, “budaletino”, “ološu”, “propali gradonačelniče”…- svedoči Ivana i kaže da je Aleksandar posle toga uzeo telefon.

-Kao počinje da snima, a da li je to stvarno radio ja to zaista ne znam, ali govorio je da će sve ovo da izbaci na društvenoj mreži fb na profilu “Pcelicki bumbar”- kaže svedok vd direktora.

Posle toga je, prema njenim rečima, stigla otpuštena radnica Jelena Stamenković i obratila se njoj i Snežani Obradinović.

-Rekla je da smo ludače, zašto ne kažemo da smo bile na psihijatriji, da li smo direktoru rekle da smo lude i do sve traje nekih 15-20 minuta. Takođe, meni govori da sam nikakva žena jer nemam krov nad glavom obzirom da je i suprug privatno živimo i da sam neostvarena jer mi drugi plaćaju stan- rekla je pred sudom Dželatović Ješić i potvrđuje da je Stanojević u nekom trenutku pozvao policiju.

Svedok direkttora Snežana Obradinović u kampanji

I drugi svedok vd direktora Stanojevića Snežana Obradinović, gotovo je identično ponovila priču o navodnom događaju i prenjama. Sa sve činjenicom da Stamenković nije nosio masku.

Radnica kojoj je prestao radni odnos na određeno vreme Jelena Stamenković rekla je pred Sudom da ju je “07. jula ove godine pozvala Ivana Dželatović Ješić i rekla da “ne dolazi u drugu smenu već da iskoristi četiri dana godišnjeg odmora kao i svi ostali”.

-Rekla sam joj da sam odmor iskoristila, ali ona mi je rekla da moram ta četiri dana da iskoristimo. Dva dana kasnije meni je bilo jako loše pa sam otišla kod lekara- počinje svoje svedočenje Jelena, sada bivši radnik Zavoda za smeštaj odraslih Male Pčelice. Lekari Doma zdravlja izdaju joj “Potvrdu o nastupanju privremene sprečenosti za rad”, koju je odmah odnela u pravnu službu ustanove.

-Ivana me pozvala u 11,45 č da bi mi rekla da me obaveštava da je vikend radan. Tada a i pre sam joj rekla da sam na bolovanju. Nakon toga u ponedeljak su me pozvali u Zavod da bi mi uručili rešenje o prestanku radnog odnosa- kaže Jelena Stamenković pred sudom. Ona je sa suprugom na dan kada je vd direktor prijavio policiji  pretnje otišla do kapije Zavoda za smeštaj odraslih.

Aleksandar i Jelena Stamenković

-Portir nije smeo da me pusti da uđem. Suprug je ostao u kolima. U jednom trenutku videla sam Vladicu Stanojevića, Ivanu i Snežanu, kako dolaze ka kapiji pošto sam čekala da iz pravne službe tu donesu Rešenje o prestanku radnog odnosa- kaže bivša radnica Jelena.

crno na belo: dobila otkaz dok je bila na bolovanju

Ona u potpunosti negira da je bilo incindenata i uvreda pred kapijom Zavoda. I posle kada se dogodio susret u restoranu “Samo skreneš”, ona kaže da sem pitanja o razlozima uručenja rešenja i prestanku radnog odnosa nije bilo vređanja od strane njenog supruga Aleksandra- ni direktora ni svedoka koje je on predložio- Ivane Dželatović Ješić i Snežane Obradinović.

-Hoću da napomenem i to dok smo bili u kafiću Ivana je meni pominjala celu porodicu-kaže Jelena i naglasila u nekoliko navrata “da nikakvih incindenata i vređanja nije bilo”-rekla je između ostalog bivša radnica.

ucentar.rs


Odbrana okrivljenog: “Sam pao sam se ubio”

U ovoj narodnoj izreci mogao bi da se sažme stav odbrane okrivljenog povodom prijave za pretnje vd direktora Vladice Stanojevića. Naime, odbrana sprema kontratužbu, a narednih dana podneće i niz prijava nadležnim inspekcijama od kojih su neke u ingerenciji upravo osnivača Zavoda za smeštaj odrslih „Male Pčelice“ .

Ojhaaa! Ministar Zoran Đorđević u čijoj nadležnosti je Zavod

Nezvanično, može se čuti da je Jelena Stamenković dok je radila kao frizer i kasnije kao spremačica, po nalogu nadređenih davala terapiju i hranu korisnicima Zavoda za smeštaj odraslih Male Pčelice- što isključivo mora da radi stručno medicinsko osoblje. Naš izvor dalje tvrdi da je bivša radnica morala je da obezbedi potpise familije i prijatelja za kandidaturu Vladice Stanojevića na lokalnim izborima gde je neslavno prošao, ali i da frizira i razvozi aktiviste Stanojevićevog pokreta- Ivanu Dželatović Ješić i Snežanu Obradinović. Na sudu I Jelena i Ivana i Snežana su rekle inače, da “vožnje jeste bilo ali na kolegijalnoj osnovi”.

-Iz relativno prijateljskih odnosa, Jeleni je zamereno što nije “htela da cinkari kolege”- kaže naš izvor.

 


Ko je Vladica Stanojević: “Ja sam Vučićev vojnik”!

Stanojević: „Ja sam Vučićev vojnik“

U vreme predizborne kampanje kada je “kao nezadovoljni član radom gradskog odbora SNS” osnovao svoj pokret proteklih meseci Stanojević je lokalnim medijima tvrdio da je “vojnik Aleksandra Vučića”.

U gradskom odboru SNS nam kažu pak da je on bivši član ove stranke i da se “uskoro očekuje njegova smena”. U  Zavodu za odrasle “Male Pčelice” je poslednjih sedam godina. Jedan mandat je proveo kao direktor, a poslednje dve godine je u statusu vršioca dužnosti. Prethodno je radio u Topoli kao lekar. Ne zna se da li je specijalizirao, ali je jedan od ljudi koji je najduže išao na specijalizacije u istoriji Medicinskog fakulteta u Kragujevcu.

 

 


Reagovanje Ivane Dželatović Ješić i Snežane Obradinović

NIŠTA NIJE TAČNO!

Ništa od navedenog od strane Jelene Stamenković nije tačno. Tim naših advokata će argumentovano odgovoriti na sve optužbe. Treba napomenuti da je Jelena S. prvo radila kao spremaćica, a zatim je unapređena u frizera. Tu se nije snašla kako treba, pa je opet postala spremačica-kaže se u zajedničkoj izjavi Ivane Dželatović Ješić i Snežane Obradinović povodom pisanja ucentar.rs.

 


 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar