Sve o novoj Kovid bolnici na kg Sajmu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

-Nova privremena Kovid bolnica koja će biti završena u toku vikenda posledica je pogoršane epidemiološke situacije. Ujedno ima značajnu ulogu u suzbijanju epidemije korona virusa u skladu sa strategijom Ministarstva zdravlja Vlade Republike Srbije- kaže dr Predrag Sazdanović, vd direktora Kliničnog centra “Kragujevac”.

Nova bolnica, koja će raditi kao istureno odeljnje Infektivne klinike KCK  ima kapacitete za 200 bolesnika. Oprema je obezbeđena iz zajedničkih resursa KCK i “Doma zdravlja” u Kragujevcu.

dr Predrag Sazdanović

-U saradnji sa Ministarstvom odbrane i Štabom za vanredne situacije grada sve će biti urađeno u rekordnom roku i bolnica već od ponedeljka može da krene sa radom. Ovo je ogromna stvar sa nekoliko aspekta za čitav region- kaže dr Sazdanović.

U tom kontekstu u šest opština Šumadisjkog okruga primarne ambulante zbrinjavaće lakše bolesnike, a samim tim pravi se i preventivna selekcija većeg broja obolelih, kako se virus ne bi širio među građanima.

-Zdravstveni sistem Srbije pokazuje svoju stabilnost i vitalnost i u najtežem momentu od ratnih godina prošlog veka. Ulažemo nadljudske napore i kao ljudi i kao zdravstveni radnici- kaže dr Sazdanović naglašavajući “da apeluje na građane da se drže mera Vlade Srbije i svojim ličnim doprinosom pomognu u rešavanju u ovom trenutku najvažnijeg nacionalnog pitanja”.

ucentar.rs


 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar