Kragujevački Arsen Lupen i lažni Vučićev savetnik-ponovo na slobodi!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Ovih dana u kragujevačkom naselju „Pivara“ viđen je Zvonko Cvetković (66), verovatno najveći prevarant u novijoj istoriji Srbije. Bio je lekar, savetnik premijera, sudija, radnik BIA… Iza njega je i jedna od najlucidnijih ljubavnih afera sa sudijom iz Vranja

 

Kako saznajemo Cvetković je odležao neku od ranijih kazni. Pred Višim sudom u Nišu, čeka ga presuda  gde je optužen da je nezakonito stekao 30 000 evra i 350 hiljada dinara. Taj proces, iako nije završen, bar po svedočenjima žena koje su navodno prevarene- možda i najslikovitije opisuje metodičnost, inteligenciju i surovost ovog čoveka.

Predstavljao se kao saradnik Aleksandra Vučića  

Ilustracija: vozio auto pod rotacijom

„I dan danas kada sretnem ovog čoveka osećam strah i negalodnost zbog pretnji koje je upućivao. Uništio mi je porodicu i život. Doživela sam neverovatnu torturu i pretnje. Taj strah i dalje traje, stalno sam pod lekovima, dobila sam šećer, sin je izgubio kosu. I dalje se plašim šta sve može da smisli i uradi“.

Ovako je pred Višim sudom u Nišu  srpska štampa prenela svedočenje Nišlijke N. R. na suđenju Cvetkoviću optuženom da je iznudom i prevarom u 2015. i 2016. godine nezakonito stekao 30.000 evra i 350.000 dinara predstavljući se lažno kao nepostojeći savetnik tada premijera, a danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića. On se tereti da je vlasnicu privatne firme N. R. iz Niša pretnjom prinudio da mu preda 30.000 evra a da je od V. M. iz Ćuprije na prevaru uzeo 350.000 dinara za navodno opremanje kuće u Beogradu.

Predstavljao se kao savetnik premijera Vučića

– Predstavio se kao opasan igrač, savetnik premijera. Ne krećem se u takvom društvu, radim svoj posao, zato sam se i uplašila. On je vrlo opasan čovek, upadao je u moju firmu kada je hteo, nenajavljen, svašta je govorio, koristio je moje emocije u više navrata, udario tamo gde sam „najtanja“ samo da bi uzeo novac – ispričala je N.R.

Ona je ponovila da je Cvetkovića upoznala preko prijateljice V. M. iz Ćuprije kada joj je telefonom rekao da joj preti hapšenje, da može „svašta da joj se smesti“ i da hitno moraju da se vide.

– Našli smo se pumpi na Pojatama, predstavio se kao Miroslav Milenković savetnik premijera, rekao da radi u BIA, pokazao neku značku. Bila sam u čudu. Rekao je da mi se sprema hapšenje, ali sam posumnjala kada je rekao da mi kolege pišu prijave za mobing na 400 strana. Onda je izneo podatak da moj muž ima prijateljicu sa kojom se viđa, da mi je muž bolestan i da prima terapiju. Znao je podatke o mojoj porodici koje ni moja prijateljica nije znala. To me je zabrinulo. Pričao je da zna da radim ispravno, ali da ne bi bilo dobro da se kompromitujem ako se sazna priča za aferu moga muža, da sinu može nešto da se desi, da ga neko izgura sa auto-puta kolima. Rekao je „moraš da nađeš novac kako znaš.“ Na momente je nastupao kao zaštitnik, a na momente je direktno tražio da mu predam novac – svedočila je N. R.

Mesto sastanka- Pojate

Kada je izašla sa pumpe, pitala je supruga koji je čekao u kolima da li je tačno da se viđa sa nekom ženom.  Muž je -potvrdio!

– U tom trenutku sam poklekla. Kada smo krenuli ka Nišu on je upalio rotaciju na svojim kolima. Do tada nisam znala da rotaciju može da koriste i neko ko nije službeno lice – navela je ona.

Na pitanje odbrane uglednog ništkod Advokata Srđana Kneževića da li je proverila na internetu da li postoji savetnik premijera sa takvim imenom, kao i zašto odmah nije prijavila slučaj policiji, N. R. je rekla „da je tražila, ali da nije našla, te da nije prijavila iz straha za porodicu“.

– Pitala sam prijateljicu V. R ko je ovaj čovek, a ona mi je potvrdila da se zove Miroslav Milenković, da radi kao savetnik premijera Vučića i da mogu da imam puno poverenje u njega. Iskoristio je moju slabost, imao je uverljivu priču, shvatila sam da moram da dam novac. Kasnije sam prijavila policiji, jer se nije zaustavljao, nastavio je da preti, da nenajavljen dolazi u moju firmu – navela je N.R. koja je pre sudom rekla da ističe imovinski zahtev prema Cvetkoviću od 30.000 evra, a prenose „Novosti“

Cvetković je negirao sve optužbe i na suđenju se branio da mu je ceo slučaj navodno namestila N. R. jer je, kako je naveo znala da ima saznanja da ona švercujue drogu!? N. R. je  zbog toga najavila da će ga tužiti zbog tvrdnji koje je iznosio o njoj.

„Gazdarica pakovala pare za Cvetkovića u kutiju od viskija“

Radnica u firmi N. R. svedočila je da je Cvetković dolazio dva puta nenajavljen i da je videla da se njena šefica njega plaši, a kasnije joj ispričala da joj preti.

Vipi sud u Nišu

– N. R. je bila uplašena i više to nije bila ona ista osoba koju sam poznavala godinama. I ona i sin nisu bili isti, primetila sam da pije lekove za šećer. Bila sam prisutna kada je pakovala novac, rekla mi je da mora odmah da da 15.000 evra koje je stavljala u kutiju od viskija – rekla je V. M.

Cvetkovićev branilac advokat Saša Knežević je prigovorio njenom iskazu smatrajući da svedok pristrasno svedoči jer radi u firmi N. R. U vreme suđenja u Niš je dovožen iz zatvora u Kragujevcu gde se nalazio na izdržavanju druge kazne.

Presuda u Nišu biće uskoro saopštena.

Prijavila ga sudija koja ni sama nije bila cvećka

Marija Janićijević

Ali nije samo po prevarama Cvetković ušao u srpsku istoriju kriminala.

U avgustu 2018. godine našao se u epicentru  velike afere kada je, po pisanju medija, priveden nakon prijave tadašnje  sudije Osnovnog suda u Vranju Marije Janićijević zbog proganjanja i „urušavanja ugleda i karijere“. Nekoliko dana pre toga u javnost su procurele njene neprikladne fotografije.

„Golotinja, ucene, nepotizam, mito, čak i moguća prostitucija obeležili su jednu od najbizarnijih srpskih afera“- izveštavali su srpski i strani mediji.

Tada sudija Janićijević izjavila je da je bila žrtva „najpre prevare, a zatim i proganjanja“.

Da podsetimo, ona je u javnosti poznata kao „bikini sudija“. Zbog objavljivanja obnaženih fotografija,  drugostepenom odlukom Visokog saveta sudstva „razrešena jd -zbog nepoštovanja kodeksa ponašanja sudije“, na sednici 27. avgusta 2019.godine.

Šta je sa nama tako dugo, ljubav ili mešto drugo

Slučaj Marije Janjićijević javnosti je postao poznat kada su „isplivale“ njene provokativne fotografije u kupaćem kostimu, ali skandal je dobio još veće razmere kada su pojedini mediji objavili i one na kojima je potpuno naga, a obnarodovana je i lascivna prepiska koju je vodila sa ljubavnikom.

U čitav skandal upleten je naravno i – Zvonko Cvetković! Na njega je Janićijević i pokušala da prebaci odgovornost za čitav skandal, tvrdeći da je ona žrtva i da je Cvetković ucenjuje.

Rekao joj da je sudija Kasacionog suda

Tvrdila je da je „biznismen“ Zvonko Cvetković prevario predstavljajući se kao sudija Vrhovnog kasacionog suda Vesko Krstajić. On joj je, navodno, obećao pomoć u vezi sa velikim brojem pritužba  na njen rad,.

Rekla je tada da je protiv njega podnela krivičnu prijavu. Prirodu njihovog odnosa nikada nije komentarisala.

Cvetković, koji je navodno bio njen ljubavnik, priveden je po njenoj prijavi za proganjanje.

Pljuvanje preko štampe- „Ne želim da jedna prostitutka radi u pravosuđu“

Štampa je „satrla“, tekstovi o  M.J

„Našoj redakciji se javio ovaj „biznismen“ koji se predstavlja kao njen bivši partner. Kako kaže, priča o tome da je svojevremeno tvrdio da je lažni savetnik predsednika Aleksandra Vučića mu je nameštena“. Tada je i najavio kontratužbu koju nikada nije podneo.

– Te informacije koje, pretpostavljam, ona iznosi u javnost prosto nisu tačne. Mene je Apelacioni sud oslobodio svake krivice. Zbog toga ću tužiti i Mariju i njenog advokata koji me tako nazivaju – kaže Cvetković.

Na  pitanje  novinara „Novosti“ ,“koji je njegov motiv i zašto iznosi u javnost vrlo ozbiljne optužbe on je  „tvrdio da su mu namere jasne i da želi samo jedno“.

– Ne želim da jedna prostitutka radi u pravosuđu. A ja, za razliku od nje, moje optužbe mogu i da dokažem – tvrdi Cvetković i dodaje da će i fotografije i porno snimke izneti u javnost kako bi dokazao svoje tvrdnje.

Marija Janićijević i dalje nije želela da komentariše slučaj koji je uznemirio pravosuđe, već je bila kategorična u tome da je ona žrtva.

– Ja sam prevarena, a zatim i proganjana. Zbog toga sam protiv Zvonka Đorđevića iz Kragujevca podnela odgovarajuće krivične prijave za urušavanje ugleda i karijere – rekla je Janićijevićeva.

On čeka presudu, ona postala advokat

ilustracija_ Arsen Lupen

Tada već stari poznanik policije zbog prevara Cvetković u borbi protiv sudije iza koje su ostale mnogobrojne skandalozne presude-i pored toga što joj je naneo porpiličnu „medijsku“ štetu- nije imao nekih šansi. Uhapšen je zbog proganjanja. Kasnije je ležao što kao osumnjičeni, šzp zbog presuda za pervare.

U službama bezbednosti, ostaje zabeleženo da ga zovu „doktor“ jer se lažno predstavljao kao lekar, a čak je jedno vreme i radio u ordinatciji, iako nema završen Medicinski fakultet!

Samo četiri godine pre toga privođen je i zbog sumnje da se lažno predstavljao kao inspektor BIA, uzimajući novac za zapošljavanje u Kliničkom centru, za pomoć u privatizaciji, skraćenje zatvorske kazne…

Iako se nikada nije do kraja rasplelo klupko „ljubavne“ afere- Janićijević je danas advokat u Vranju, a kragujevačk i Arsen Lupen- čeka presudu Višeg suda u Nišu.

ucentar.rs foto: MUP, printscreen, druptvene mreže, mediji


 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar