Zašto Novak Đoković Srbiji ne duguje-NIŠTA!

Na udaru “kritike” u ovdašnjoj javnosti sve češće se nalazi najbolji sportista u istoriji Srbije- Novak Đoković.

Daj Bože, da ćemo iz Srbije u narednih pola veka imati nekoga ko će se vinuti bar donekle do sportskih visina koje je Novak dosegao kao petostruki vimbldonski pobednik. I nebrojanim rekordima, titulama, u sportskoj istoriji koju i dalje piše…

Novak Đoković, foto: twitter

I svuda je, da podsetimo, nosio ponosno srpsku zastavu, predstavljao i promovisao Srbiju u najlepšem svetlu, nije se libio da priča o zločinačkom bombardovanju Srbije i agresiji Nato pakta…

Da ne pominjemo zasluge za osvajanje Dejvis kupa, desetine miliona evra vrednu humanitarnu pomoć…  

U poslednje dve godine izložen je sve glasnijim kritikama u Srbiji. Zamera mu se koješta. Od toga gde živi -do toga šta jede… Hejterski raspoložena Srbija, zaražena tviteraškim virusom iz “kruga dvojke” nije ga štedela.  

I ne štedi ga ni danas.

A da pritom Novak Đoković i njegova porodica Srbiji ne duguju- NIŠTA!

Štaviše, ubeđeni smo da bi 99 odsto Srba u njegovoj poziciji raspalila po svojoj državi- i to žestoko!

Od kada je jedan drugi genije, pokojna Jelena Genčić, teniski trener zapazila Novaka kao četvorogodišnjaka na Kopaoniku- od tog trenutka država Srbija ostala je gluva da se supertalentovanom dečaku pomogne. Sve parazitske organizacije u ovdašnjim nebrojanim sportskim savezima do nadležnih ministarstava -nisu prepoznale najuspešnijeg sportistu u istoriji Srbije. I naravno, ostavljen je sa svojom porodicom na milost i nemilost sudbine u ekonomski razorenoj zemlji.

A onda se porodica Đoković zaduživala kod zelenaša, koje je ista ta država Srbija štitila- da pod astronomskim kamatama naplaćuju razvojni put genija belog sporta! Zatim su Đokovići prodali stan da bi vratili pare istim zelenašima, zaduživali se kod rodbine i prijatelja, koji su nam svedočili da su dugove vraćali u apoenima po pet izgužvanih maraka iz pazara picerije na Kopaoniku…

Srpski rečeno- namučili su se…

I zato Novak Đoković ništa ne duguje Srbiji. A Srbija njemu!?

Ajd što alavi, preglupi i prepotentni političari duže od deceniju ne prepoznaju šansu da se preko ozbiljnog brenda “Đoković” napravi dugoročna strategija promocije Srbije u svetu, da zanemarimo i tu činjenicu..

Ali Srbija nije imala snage ni za- izvinjenje!

Niti zahvalnost kroz to izvinjenje. Pokajničko i iskreno. Ne zato što je Novak Đoković, svojim istorijskim uspesima i ponašanjem daleko više doprineo promociji države-nego srpska diplomatija sa stotinama milionima potrošenih dolara državnih para- u poslednjih 30 godina!

Već što je na nebrigu i biblijsku nepravdu odgovorio- ljubavlju prema Srbiji. I naravno- što on i njegova porodica-ćute! I što se u stranim medijima jednostavno nikada nije pojavila velika bruka jedne male države.

 

ucentar.rs foto:https://ask.fm/Balkaneeer/answers/125462737234 Screenshot


 
 

1 Comment

  1. 19/07/2020 - 3:36 pm

    Ne verujem da ce skoro roditi takav rodoljub. Pa, ni зa sebe ne mogu da tvrdim da bi se ponasao na njegovom mestu. U Srbiji ima još nasih gradjana koji beзobraзno mnogo зaradjjuju ali ne pomažu svoju državu u koja im omogucuje da toliko зarade. Svaka čast autoru na tekstu.

    Reply

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.