Ubica pasa u Đuriselu kod Kragujevca -neće biti osuđen!?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

I dalje se ne zna kako su ubijena dva psa u selu Đuriselo pored Kragujevca. Zapisnik veterinarskog inspektora to nije utvrdio a da bi se zločinac osudio neophodno je utvrditi na koji način su psi likvidirani. Policija pokrenula istragu i privodi osumnjičene

Da posetimo, preksinoć je  Darko Varjačić iz ovog mesta pronašao u šumi koja se nalazi na stotinak metara od njegove kuće svoje ubijene pse. Oni su nestali tri dana pre toga.

-Pse sam našao u jaruzi na stotinak metara od kuće u kojoj živim sa porodicom. Zverski su ubijeni i vezani nekom žicom i dovučeni do mesta gde sam ih pronašao- priča nam Darko Varjačić o jezivom prizoru koji je zatekao. Inače, jedan od pasa je “bernski planinski pas” koji je plaćen hiljadu evra. Drugi je mešanac.

Vlasnik Darko Varjačić, pored ubijenih pasa

Vlasniku Darku je prećeno da će psi biti “pobijeni”.

-Pretio je tu komšija iz sela. Kaže da su mu se “plašila deca”, a to nema veze sa vezom. To su mirni psi, njegova kuća je daleko. Ne mogu da grešim dušu, ali na njega sumnjam- izjavio je Darko za protal ucentar.rs.

Upravo je kako nezvanično saznajemo policija privela tog komšiju na informativni razgovor. Posle izvršenog uviđaja kada je  fotografisala mesto na kome su pronađeni psi MUP je otvorio istragu I odmah krenuo u potragu za izvršiocem ovog krivičnog dela. Za krivično delo ubijanja, mučenja ili povređivanja životinja predviđene su novčane kazne ili kazna zatvora do tri godine. Novčane kazne kreću se u rasponu od 1.200 do milion dinara.

Psi su pronađeni jedno pored drugog. Ne zna se kako su i na koji način životinje ubijene. Zločin se dogodio na drugom mestu, nesrećne životinje su donete u blizini kuće i bukvalno ostavljene “na gomili”.

Zapisnik veterinarske inspekcije

Upravo je tu sada i nastao problem. Lešine i dalje stoje posle završenih uviđaja, a prema zakonu njih je trebalo da odnesu komunalne službe po nalogu veterinarske inspekcije na obdukciju. Obudkcija treba da utvrdi na koji način su ubijene-vatrenim oružjem (što se ne vidi na prvi pogled) ili pak tupim predmetom.

Bez toga teško da će počinalc ovog zlodela ikada biti osuđen! U zapisniku koji je potpisao veterinar Marko Bataveljić iz veterinarske stanice „Vetland“, a po ovlašćenju Uprave za veterinu Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, samo se konstatuje da su psi mrtvi, ali ne i način na koji su ubijeni.

-Meni su rekli da ja odnesem pse na obukciju u Beograd, a to košta 500 evra. Em mi ubili psa koga sam platio hiljadu evra još sada treba da finansiram obdukciju- u čudu je vlasnik pasa Darko.

Inače, lešine pasa i dalje stoje na istom mestu gde su i pronađene i prema smradu počele su da se raspadaju…

ucentar.rs


 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar