Strašno: Psi u selu kod Kragujevca ubijeni iz krateža?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

 

Prema do sada raspoloživim podacima psi koji su pronađeni mrtvi u selu Đuriselo kod Kragujevca- najverovatnije su ubijeni iz krateža!

To se može zaključiti i na osnovu najnovijeg izveštaja dr veterine Marka Bataveljića, koji je tražio obdukciju da bi se utvrdio način na koji su psi ubijeni.

Izveštaj veterinara dr Marka Bataveljića

-Izašao sam na teren i zatekao sledeću situaciju: u kanalu su ležala dva psa u poluraspadnutom stanju, manji pas žute boje i veći pas crne boje, oba psa su muškog pola- kaže u svom izveštaju dr Bataveljić i konstatuje da su leševi u poluraspadnutom stanju i stari nekoliko dana, što se ukllapa u priču vlasnika da su nestali nekoliko dana ranije.

-Na glavi i telu mogu da se zapaze oštećenja u vidu rana i rupa koje mogu biti posledice mehaničkog oštećenja. Isključena je mogućnost zarazne bolesti pasa. Na osnovu spoljašnog pogleda leša ne može se utvrditi uzrok smrti već je potrebno uraditi patanatomske preglede-obdukciju psa i toksikološke nalaze- zaključuje dr Bataveljić.

Očevici kažu da su rane najverovatnije nanete iz takozvanog “krateža”, ručno napravljene puške sa skraćenom cevi.

Vlasnik Darko pored ubijenih psa

Da podsetimo, Darko Varjačić iz ovog mesta pronašao u šumi koja se nalazi na stotinak metara od njegove kuće svoje ubijene pse. Oni su nestali tri dana pre toga.

-Pse sam našao u jaruzi na stotinak metara od kuće u kojoj živim sa porodicom. Zverski su ubijeni i vezani nekom žicom i dovučeni do mesta gde sam ih pronašao. Dovukli su ih nekom žicom- priča nam vlasnik Darko Varjačić o jezivom prizoru koji je zatekao. Inače, jedan od pasa je “bernski planinski pas” koji je plaćen hiljadu evra. Drugi je mešanac.

Istragu o celom slučaju pokrenula je kragujevačka policija, koja je saslušala jednog od komšija koji je ranije pretio “da će pobiti pse”.

Međutim, da bi se došlo do ubice i njegovog eventualnog procesuiranje pred zakonom potrebno je utvrditi način na koji su psi ubijeni. Zakon predviđa za krivično delo ubijanja, mučenja ili povređivanja životinja novčanu kaznu do milion dinara ili kaznu zatvora do tri godine.

Očekuje se da OJT na osnovu istrage policije i nalaza veterinara naloži obdukciju pasa, čije se lešine nalaze na istom mestu već treći dan.

ucentar.rs

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar