Ekskluzivno: Dašić nije bio Radomirov izbor !

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Kao i posle svih izbora, tako se  i u Kragujevcu “šuška” o „čistki“ direktora u gradskim preduzećima, ali ustanovama koje su pod ingerencijom Republike. Kakva je  sudbina kadrova odlazećeg gradonačelnika Radomira Nikolića

Od 2012.godine i dolaska SNS na vlasti, nepisano je pravilo da gradonačelnik ili predsednik opštine “aminuje” svaki kadrovski predlog koji bi se zatim “krunisao” u Beogradu. Otuda je Nikolić, odlazeći gradonačelnik Kragujevca i sin bivšeg predsednika Republike Tomislava Nikolića proteklih godina bio glavni kadrovik i “slika i prilika” političko- privrednih dešavanja grada postavljenim na postulatima predsednikovanja njegovog oca. Otvaranje pitanja budućnosti kadrova Radomira Nikolića, u pomalo složenim političko-privrednim prilikama u centralnom gradu Šumadije-dolazi u postperiodu tektonskih promena na političkoj sceni u glavnom gradu Šumadije. One se posle održanih izbora mogu definisati kroz istorijski uspeh SNS, potpun debakl Veroljuba Verka Stevanovića (73) i „podbacivanje“ SPS.

Sve je u njegovim rukama: Nikola Dašić

Tako da je pitanje koliko će Nikolići uspeti da zadrže uticaj i u budućoj preraspodeli snaga.

Kumovski odnos Radomira Nikolića i Nikole Dašića donekle sam po sebi postavlja ovu dilemu.

Međutim, među snsovcima javna je tajna da Dašić nije bio Nikolićev predlog nit, pak izbor- za prvog čoveka grada.

-Na sastanku kod Aleksandra Vučića, predsednika SNS, kada se odlučivalo ko će biti kandidat za budućeg gradonačelnika mlađi Nikolić je izneo tri predloga. Tadašnja istraživanja pokazivala su da on ima tek desetak posto podrške građana i da je sa njim na čelu izborne liste poraz neminovan- kaže nam dobroobavešteni izvor iz vrha SNS.

Ime Nikole Dašića, na toj čisti Nikolićevih želja predočenoj Aleksandru Vučiću- nije bilo! Da će mu kum biti kandidat za gradonačelnika i da je to konačna odluka stranke-Nikolić je saznao telefonskim pozivom.

Udomljavanje kadrova..

Predlog da Bratislav Milanović, najuticajniji privrednik poslednjih godina u Kragujevcu bude predlog SNS za nosioca liste, a samim tim i gradonačelnika Kragujevca je dominirao kao Nikolićev izbor. Međutim, sam Milanović je saopštio da ga takva vrsta angažmana ne interesuje i da ima druge planove i nove privredne projekte kojima želi da se posveti.

-Teško je očekivati da će političko-privredni lobi porodice Nikolić i dalje vedriti i oblačiti po Kragujevcu- kaže naš izvor. Naš sagovornik do ovog zaključka dolazi na osnovu primarnog zadatka koji je Nikola Dašić dobio iz Beograda. On se svodi na reorganizaciju stranke u centralnom gradu Šumadije, odabir mladih i neukaljanih kadrova za ona direktorska mesta gde su se dosadašnja rešenja pokazala nestručnim, bahatim i pre svega korumpiranim.

– Kako bi se stranka što bolje u dvogodišnjem periodu pripremila za predsedničke izbore 2022.godine, Dašić će morati da napravi veliki zaokret u odnosu na dosadašnju politiku i sam pristup u kadrovskim rešenjima! – kažu naši izvori.

ucentar.rs


sutra: Velika čistka direktora! Kadrovi SPS na udaru, ko odlazi od direktora iz SNS…


 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar