reagovanje: Kisić „Mnogi doktori sa peticije povlače potpise“!

Na pitanje novinara o zahtevima grupe oko 350 lekara, okupljenih u neformalnoj grupi „Ujedinjeni protiv kovida“, koji su od Vlade Srbije zatražili smenu Kriznog štaba, navodeći da se Srbija našla u javno-zdravstvenoj katastrofi, dr Darija Kisić Tepavčević je na konferenciji za medije je rekla da „svako ima pravo na svoje mišljenje“ i da „u Srbiji ima 33.000 lekara“.

“Kolege koje su dale potpis na određenu izjavu pretpostavljam da se razumeju i imaju kompetencije kada su u pitanju zarazne bolesti, mada među njima nema ni imunologa, epidemiologa, virusologa”, rekla je Kisić, dodajući da “nismo čuli nikakve konkretne predloge”.

“Oni se pozivaju na Hipokratovu zakletvu – nisu je položili samo oni, već svi mi koji smo završili Medicinski fakultet”, rekla je Kisić.

Ona je naglasila i da ih je “do kraja dana značajan broj kolega direktno kontaktirao, koji žele da povuku svoje ime sa tog spiska, jer kako kažu – nije im bilo tačno predstavljeno šta to tačno potpisuju”.

“Ponavljam – svako ima pravo na svoje mišljenje. Najlakše je kritikovati. Ovde svi treba da delujemo kao jedan tim. Uvek smo spremni za svaku vrstu diskusije, na žalost na listi ne vidimo neka imena koja su kompetentna u oblasti zaraznih bolesti”, zaključila je Kisić.

nova.rs foto: pink screenshot


 

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.